Persberichten Lekstroom, 10.50 uur

Utrecht, 28-03-2008

Dodelijk verkeersongeval

NIEUWEGEIN Een 24-jarige automobilist uit Nieuwegein is vrijdag 28 maart dodelijk verongelukt.

Omstreeks 02.05 uur kreeg de politie de melding dat op de kruising Herenstraat Vredebestlaan een auto te water was geraakt. Agenten kwamen ter plaatse en troffen daar een getuige aan. Die had vanuit zijn woning een harde klap gehoord, was naar buiten gerend en zag een auto onder water verdwijnen. Hij had direct de hulpdiensten gealarmeerd. Duikers van de brandweer hebben het slachtoffer uit de auto bevrijd, waarna door ambulancepersoneel met de reanimatie werd gestart. De man werd per ambulance naar het St. Antoniusziekenhuis vervoerd. De hulp mocht echter niet meer baten, het slachtoffer overleed. De Verkeerspolitie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Vernieler aangehouden

IJSSELSTEIN Op het Basiliekpad heeft de politie donderdag een 16-jarige jongen uit Nieuwegein aangehouden.

Om 22.45 uur kreeg de politie de melding dat twee jongens fietsen aan het vernielen waren. Ook zouden ruiten van een tramhalte doelwit van de vernielers zijn. De politie ging direct ter plaatse en zag twee jongens lopen die aan het opgegeven signalement voldeden. Eén van hen zette het op een rennen en kon ontkomen. De ander, een 16-jarige jongen, werd aangehouden. Hij is ingesloten. De zaak is in onderzoek.

Verwarde man aangehouden

HOUTEN Een 21-jarige man uit Houten is donderdag aangehouden voor verschillende strafbare feiten.

Om 11.45 uur kreeg de politie de melding dat een man zich vervelend ophield in een winkel aan de Raat. Hij viel klanten lastig en was vermoedelijk onder invloed van alcohol. Ook had hij op de winkelstraat staan plassen. Agenten kwamen ter plaatse en spraken de man aan. Hij maakte een verwarde indruk, had bier in zijn handen en bleek messen in zijn broeksband te hebben. De man gaf aan dat hij zich onveilig voelde en dat hij geen kwaad in de zin had. Hij is aangehouden en overgedragen aan de crisisdienst.

Aangehouden voor heling

NIEUWEGEIN Een 43-jarige man uit Nieuwegein heeft donderdag de politie geholpen bij een aanhouding van een verdachte van heling. De man had omstreeks 18.20 uur op de Moerbeigaarde twee mannen op een scooter zien rijden en zag dat één van de mannen zijn gestolen helm droeg. De man hield de jongens aan en schakelde de politie in. Die verifieerde het verhaal met een aangifte van begin maart en constateerden dat het inderdaad de helm van de man was. De drager, een 21-jarige man uit Nieuwegein is aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.