Persberichten Rijn & Venen, 11.00 uur

Utrecht, 28-03-2008

Mishandeling

MIJDRECHT Op de Ambachtsherensingel zijn woensdag 26 maart een 15- en 16-jarige jongen uit Vinkeveen en Noorden mishandeld door een onbekende jongen.

Omstreeks 14.30 uur fietsten de jongens over de brug over de Kerkvaart, de Ambachtsherensingel. Op de brug, ter hoogte van de afslag naar een supermarkt, stonden twee jongens (één van ongeveer 17 jaar oud en één van ongeveer 13 jaar oud) en een vrouw vermoedelijk de moeder. De oudere jongen schreeuwde en sloeg de jongere jongen in elkaar. De vrouw die erbij stond kreeg ook een trap. Toen de agressieve jongen zag dat fietsers stonden te kijken, rende hij naar hen toe en stompte en schopte hij hen. Volgens de 15- en 16-jarige jongens stonden meerdere getuigen toe te kijken. De jongens deden aangifte van mishandeling.

De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen zich te melden bij de politie van het district Rijn & Venen, via tel: 0900-8844. Anoniem kan ook, via tel: 0800-7000.

Beroving

ABCOUDE Een 9-jarige jongen uit Amsterdam is donderdag beroofd van zijn mobiele telefoon die hij later weer terug kreeg.

De jongen bevond zich omstreeks 18.35 uur bij de spoorwegonderdoorgang in park Reigersbos. Daar trok een jongen zijn mobiele telefoon uit zijn handen en zette het op een lopen. Een onbekend gebleven man greep in, ging achter de berover aan en bezorgde de 9-jarige jongen zijn telefoon weer terug.

Signalement berover: lichtgetinte huidskleur, 16-17 jaar oud, zwart haar en droeg een zwart vest met daaraan capuchon en een regenboogkleurige shawl.

De politie onderzoekt de beroving en vraagt getuigen te bellen met 0900-8844.

Snelheidscontrole

AMSTELHOEK Op de Mijdrechtse Zuwe heeft de politie donderdag een snelheidscontrole gehouden. Van 12.40 uur tot 14.40 uur werden 1378 voertuigen gecontroleerd en reden 111 bestuurders sneller dan de limiet van 50 km/uur. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 80 km/uur.

Winkeldiefstal

MIJDRECHT In een winkel in de Dorpsstraat is een 36-jarige man uit Polen aangehouden voor winkeldiefstal. De man werd omstreeks 15.55 uur betrapt in een parfumeriewinkel en werd aangehouden. Getuigen hadden gezien dat een vrouw bij hem hoorde en iets had overgepakt. Agenten fouilleerden haar, maar vonden geen gestolen spullen. Wél een bekeuring voor winkeldiefstal elders in het land. Ze werd echter niet aangehouden, omdat er geen bewijs was dat ze iets gestolen had. De man is meegenomen naar het politiebureau.