Gemeente Halderberge


College stelt nadere uitwerking gebiedsvisie Stampersgat vast (28 maart 2008)

De afgelopen maanden hebben Burgemeester en wethouders de opdracht van de gemeenteraad uitgevoerd om voor het gebied
Brugstraat-Havenstraat-Dennis Leestraat twee varianten nader te bezien en doen nu een voorstel aan de raad om de gebiedsvisie Stampersgat definitief vast te stellen. Het voorstel heeft de instemming van de Klankbordgroep. Een goed communicatieproces met de Klankbordgroep was een voorwaarde van de gemeenteraad.

Wethouder J. van Hoek, projectwethouder binnen het college en bestuurlijk verantwoordelijk voor de gebiedsvisie, is blij met het verloop van het proces de afgelopen maanden. "De communicatie is erg open geweest en er is door alle partijen een goede inspanning geleverd om naar elkaar te luisteren en het beste eruit te halen voor de gemeenschap Stampersgat." Hoewel nog geen definitieve overeenstemming is bereikt met Bernardus Wonen verwacht hij dat de gemeente Halderberge zeker zal samenwerken met deze plaatselijke woningcorporatie.

Wethouder van Hoek: "Zowel de gemeente Halderberge als Bernardus Wonen voelen zich verantwoordelijk voor een goed voorzieningenniveau en het bouwen voor de inwoners van Stampersgat."

Brede school
Na overleg met de Klankbordgroep en overeenstemming binnen de Stuurgroep stellen burgemeester en wethouders nu voor om te kiezen voor de bouw van ca. 55-60 woningen in het gebied. In het gebied is daarnaast plaats voor een brede school. In die brede school werken basisschool, kinderopvang en peuterspeelzaal nauw samen binnen één gebouw. Het schoolbestuur en de directie van de school zijn tevreden over de mogelijkheden die de gebiedsvisie biedt. Samenwerking met anderen is essentieel om de school in een kleine kern als Stampersgat de plaats te geven die zij verdient. Er komt snel een werkgroep om de brede school nu echt te beginnen.

Dorpshuis
Het dorpshuis komt in deze plannen in de kerk. Er is sprake van een unieke samenwerking tussen dorpshuis en Parochie om de kerk samen te blijven gebruiken. Het dorpshuis is enthousiast over de mogelijkheden die de kerk biedt. Samenwerking tussen school en dorpshuis blijft essentieel voor een goed functioneren van alle voorzieningen. De Parochie is blij dat er nu serieus wordt gekeken naar initiatieven om de kerk op langere termijn te behouden.

Klankbordgroep
Namens de Klankbordgroep spreekt de heer J. van Eekeren zijn tevredenheid uit over het resultaat dat de afgelopen maanden is bereikt. Vooral de openheid die de gemeente in de gesprekken met de Klankbordgroep heeft betracht, is hem opgevallen. Hij is ervan overtuigd dat een samenwerking alleen zin heeft als er over en weer vertrouwen is. De afgelopen maanden is dit vertrouwen naar zijn mening hersteld. Daardoor is sprake van een goede sfeer in de Klankbordgroep en de overtuiging dat gemeente en inwoners samen de schouders moeten zetten onder een nieuwe ontwikkeling.
Berichttype Nieuws
Mutatiedatum 28/03/2008