FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten blij met verplaatsing productie SUV's naar NedCar

De productie van SUV's voor Peugeot en Citroën verhuist van Mizushima in Japan naar Born. Mitsubishi heeft vandaag bekend gemaakt de productie van de auto's voor de Europese markt naar NedCar te verplaatsen. Henk van Rees, bestuurder FNV Bondgenoten: "We zijn ontzettend blij met dit nieuws."

De ondernemingsraad, vakbonden en werknemers bij NedCar zijn vandaag geïnformeerd over het besluit. De productie wordt met ingang van januari 2009 verplaatst en volgt hiermee de productie van de Mitsubishi Outlander die in augustus 2008 naar Born komt. "De productie van deze drie nieuwe modellen gaat een einde maken aan de dalende productievolumes en werkgelegenheid bij NedCar. Immers, naast de productie van 30.000 Outlanders betekent dit goede nieuws dat er per jaar nog eens 25.000 Peugeots en Citroëns in de SUV-versie geproduceerd gaan worden," aldus Van Rees.

Wat de exacte groei van de werkgelegenheid wordt, is momenteel nog niet bekend. FNV Bondgenoten verwacht dat naast de 450 extra arbeidsplaatsen die ontstaan met de productie van de Outlander, er nog eens 350 arbeidsplaatsen bijkomen voor de productie van de Peugeot en Citroën. Van Rees: "Hiermee geeft Mitsubishi aan volledig vertrouwen te hebben in de productielocatie NedCar. Dit biedt opnieuw perspectief voor een goede toekomst."

---