FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: in principeakkoord Océ ook afspraken over telewerken

FNV Bondgenoten en de andere bonden hebben een principeakkoord bereikt voor een nieuwe cao Océ. De cao gaat in op 1 april 2008 en heeft een looptijd van 15 maanden.

Afgesproken is dat de Océ-werknemers op 1 april 2008 een loonsverhoging krijgen van 3,5 procent en op 1 april 2009 een loonsverhoging van 0,875 procent. Ook zijn er afspraken gemaakt over de leeftijdsvakantiedagen: het basisverlofrecht wordt met één dag verhoogd en alle huidige Océ-werknemers krijgen een compensatieregeling.

Vakbondsbestuurder Ron van Baden kijkt met tevredenheid terug op de onderhandelingen. "Océ heeft onze eis met betrekking tot structurele loonsverhoging volledig ingewilligd. Daarnaast hebben we met Océ ook afspraken gemaakt om onderwerpen als telewerken en flexibilisering van arbeid serieus op te gaan pakken. Dit zijn onderwerpen die onze leden zeer belangrijk vinden maar wat Océ tot dusverre nog niet echt aandurfde. Een eerste belangrijk stap is nu gezet. Océ zegt zelf van nature innovatief te zijn. Dat geldt zeker op technisch gebied; op sociaal gebied moeten er nog heel veel stappen worden gezet. Wij willen ze daar graag bij helpen."

---