Politie Twente

Persberichten Politie Twente vrijdag 28 maart 2008

Beschonken bestuurder moet rijbewijs inleveren

Enschede

Het rijbewijs van een 28-jarige man uit Enschede werd donderdag 27 maart ingevorderd, omdat de man onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde op de Deurningerstraat in Enschede.

Op donderdag 27 maart werd omstreeks 20.30 uur gemeld dat een getuige had gezien hoe een man een beschadigde auto met een lekke pand parkeerde aan de Deurningerstraat in Enschede. Agenten gingen ter plaatse en troffen een auto met verse schade aan. De politie stelde een onderzoek in naar de eigenaar van de auto.

In een nabijgelegen woning aan de Deurningerstraat werd de eigenaar van de beschadigde auto, een 28-jarige Enschedeër, aangetroffen. De man verklaarde even daarvoor in de auto te hebben gereden. Omdat de agenten vermoedden dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau om een alcoholtest uit te voeren. De man blies 1,81 promille. Het rijbewijs van de 28-jarige werd ingevorderd en proces verbaal wordt opgemaakt. (08-038746)

Man aangehouden wegens wapenbezit

Overdinkel

Een 30-jarige man uit Overdinkel werd woensdag 27 maart aangehouden, omdat in zijn woning aan de Hoofdstraat in Overdinkel een vuurwapen werd aangetroffen. De man wordt eveneens verdacht van bedreiging van zijn 30-jarige voormalige echtgenote.

Naar aanleiding van een onderzoek voerde de politie in Overdinkel in een woning aan de Hoofdstraat een controle uit op de mogelijke aanwezigheid van een vuurwapen in het pand. In de woning werd een luchtdrukpistool met bijbehorende munitie aangetroffen. De 30-jarige bewoner van het pand werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij voor verhoor werd ingesloten.

Op donderdag 28 maart deed de 30-jarige ex-partner van de man aangifte van bedreiging door haar voormalige echtgenoot. De man werd, na een verklaring te hebben afgelegd omtrent het aangetroffen wapen, in vrijheid gesteld en direct opnieuw aangehouden wegens bedreigingen in de relationele sfeer. De 30-jarige man uit Overdinkel is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (08-038207)

Bijrijdster bromfiets gewond bij aanrijding

Holten

Een 54-jarige vrouw uit Holten raakte donderdag 27 maart gewond, toen zij als bijrijdster van een bromfiets, die bestuurd werd door een 58-jarige man uit Holten, betrokken raakte bij een aanrijding. De aanrijding, waarbij ook een 76-jarige automobilist uit Holten betrokken was, vond plaats op de Oranjestraat in hun woonplaats.

Op donderdag 27 maart werd omstreeks 16.45 uur gemeld dat er een aanrijding tussen een automobiliste en een bromfietser had plaatsgevonden op de Oranjestraat in Holten. Ter plaatse troffen agenten een 76-jarige automobiliste uit Holten en een 58-jarige man en 54-jarige vrouw uit Holten, die samen op een bromfiets hadden gereden. Uit de verklaringen bleek dat de 76-jarige met haar auto vanaf de parkeerplaats van het nabijgelegen tankstation de Oranjestraat op had willen rijden. Bij het oprijden van de rijbaan zag zij de voor haar van links komende 58-jarige bromfietser over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de 54-jarige bijrijdster van de bromfiets gewond raakte aan haar been. Zij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (08-038691)

Wapens aangetroffen in woning

Enschede

In een woning aan de Aureliavlinder in Enschede werd op donderdag 27 maart een elftal wapens aangetroffen. De 51-jarige bewoner van het huis werd aangehouden.

Op donderdag 27 maart voerde de politie naar aanleiding van een onderzoek een controle uit bij een woning aan de Aureliavlinder in Enschede. De woning werd doorzocht op de mogelijke aanwezigheid van (vuur)wapens. Tijdens de huiszoeking werden in totaal elf verboden wapens aangetroffen, waaronder twee geweren, drie handvuurwapens en een aantal messen. Tevens werd bij de vuurwapens behorende munitie aangetroffen. Alle aangetroffen wapens en munitie werden door de politie in beslag genomen.

De bewoner en tevens eigenaar van de wapens, een 51-jarige man uit Enschede, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij voor verder onderzoek in verzekering is gesteld. Uit de verklaringen blijkt, dat de wapens onderdeel uitmaakten van een uit de hand gelopen verzameling. (08-038506)

Auto tegen boom, bestuurder gewond

Hengelo

Op vrijdag 28 maart is een 23-jarige bestuurder uit Enschede gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Twekkelerweg in Hengelo.

Vrijdagochtend omstreeks 7.30 uur reed een 23-jarige Enschedeër op de Twekkelerweg in Hengelo. Op het moment dat hij diverse auto's inhaalde moest hij plotseling uitwijken omdat de auto voor hem uitweek voor fietsers die op de rijbaan reden. Hierdoor is hij met zijn auto frontaal tegen een boom aangereden. De 23-jarige is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat zijn auto total loss verklaard is zijn de kentekendelen ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

(08-038848)

tel.: 053-4555588


---- --