Gemeente Beek


Beek gaat wildplakken en graffiti gericht bestrijden

Beek, 28 maart 2008

De gemeente Beek is van plan om wildplakken en graffiti gericht aan te gaan pakken. Personen die zich schuldig hebben gemaakt aan wildplakken of graffiti, of, wanneer die niet bekend zijn, de opdrachtgevers, worden aangepakt op grond van het plegen van een onrechtmatige daad. De schoonmaakkosten worden op één van beide partijen verhaald.

Als zowel de dader als de opdrachtgever niet kan worden achterhaald, dan worden aanplakbiljetten of afbeeldingen binnen 48 uur verwijderd als deze aanstootgevend zijn en binnen 6 weken als er sprake is van ontsiering.

Wanneer wildplakken of graffiti wordt aangetroffen op particuliere eigendommen wordt in eerste instantie de eigenaar verzocht om tot verwijdering over te gaan dan wel dat hij de gemeente hiervoor toestemming verleent. Bij aanstootgevende en ontsierende uitingen gelden periodes van resp. 1 week en 6 weken waarbinnen deze verwijderd worden.

Er vindt nog overleg plaats of de gemeente ten aanzien van objecten van Rijkswaterstaat dezelfde bevoegdheden kan krijgen als voor het bestrijden van graffiti en wildplakken op gemeentelijke eigendommen.

Om toch de gelegenheid te bieden bekendheid te geven aan evenementen e.d. worden nabij de marktpleinen in Beek en Spaubeek aanplakborden geplaatst.