Milli Görüs waarschuwt eigen achterban tegen provocaties

28 maart 2008- Milli Görüs waarschuwt haar achterban tijdens het vrijdaggebed, om niet mee te gaan in de provocatie van Wilders middels zijn film Fitna. Milli Görüs vindt het belangrijk dat iedereen het hoofd koel houdt en zich niet laat verleiden tot onjuiste handelingen en acties.

In dezelfde preek wordt eveneens gewaarschuwd dat wanneer moslims zich laten verleiden tot onrechtmatige en overdreven acties, dat een persoon als Wilders zijn doel zal bereiken. Immers, deze persoon is uit op eigen belang en eigen succes ten koste van een vreedzaam en harmonieuze samenleving. Dat Wilders graag gebruik maakt van de vrijheid van meningsuiting is zijn recht maar het wordt hem zeker kwalijk genomen om zo goedkoop, onfatsoenlijk en op een onjuiste wijze aanvalt op het heilige boek en het geloof van de moslims,wat zeer kwetsend is.

Daarom kiest Milli Görüs zoals altijd voor de lijn om met elkaar de discussie aan te gaan en het dialoog te voeren. Afgelopen jaren hebben veel discussies en debatten plaats gevonden en ook zonder de film van Wilders zou dit in de toekomst in het land voortgezet worden. Volgens Milli Gorus draagt de film daarom er niets aan bij om het debat op gang te brengen. Daar was deze film niet voor nodig. Links: http://www.milligorus.nl