Provincie Noord-Holland

Datum

28-3-2008

Onderwerp

Weekendwerkzaamheden N242

Katja Grevers

Aankomend weekend van vrijdagavond 28 maart tot en met maandagochtend 31 maart staan werkzaamheden gepland aan de oostbaan van de N242 ter hoogte van het viaduct Nieuwe Schermerweg en bij de Leeghwaterbrug. Tevens worden werkzaamheden verricht aan de N244, waardoor de N244 tussen de aansluiting op de Boekelerweg en de Nieuwe Schermerweg tijdelijk is afgesloten.

Omleiding
Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer van de oostbaan over een rijstrook van de westbaan van de N242 geleid. Het verkeer vanaf de A9 met bestemming Nieuwe Schermerweg wordt omgeleid via het Nollencircuit.
Deze omleiding geldt van vrijdagavond 20.00 uur tot zondagochtend 11.00 uur.

Het verkeer van en naar de N244 wordt omgeleid via de N243 / Zuidervaart. Deze omleiding geldt van vrijdagavond 20.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur.

Werkzaamheden
De werkzaamheden bestaan uit de reconstructie van het wegdek, het aanbrengen van asfalt en geleiderails e.d. Deze werkzaamheden zijn sterk afhankelijk van het weer en kunnen bij tegenvallende weersomstandigheden worden afgelast.

De werkzaamheden aan de oostbaan van de N242 worden afgerond met het aanbrengen van de asfaltdeklagen. Naar verwachting zullen deze werkzaamheden plaatsvinden in het weekend van 5 en 6 april. Verdere informatie hierover volgt.