Persberichten Eemland noord, 11.55 uur

Utrecht, 28-03-2008

Brand

SOEST In een woning heeft in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 maart brand gewoed. De politie sluit brandstichting niet uit.

Rond 01.45 uur kregen de brandweer en politie de melding van een brand in een woning aan de Veenbesstraat. Er zouden geen bewoners in de woning aanwezig zijn. Beide hulpdiensten gingen ter plaatse. De uitslaande brand werd door de brandweer geblust.

De oorzaak van de brand is (nog) niet duidelijk, maar de politie sluit brandstichting niet uit.

Aan getuigen die voor, tijdens of na de brand iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Veenbesstraat wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland noord op telefoonnummer 0900-8844.

Snelheidscontrole

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De politie heeft op donderdag 27 maart van 14.00 uur tot 16.00 uur een snelheidscontrole op de Amersfoortseweg gehouden. Van 1957 voertuigen werd de snelheid vastgelegd, 27 bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 80 km/u. De hoogste snelheid was 110 km/u.

Extra toezicht op verkeer Ossendamweg

SOEST De politie gaat extra controles uitvoeren bij de Ossendamweg. Regelmatig ontvangt de politie bezorgde meldingen van omwonenden, verkeersbrigadiers en weggebruikers over onveilig verkeersgedrag. Naast de reguliere controles gaan de werkstudenten van de politie Eemland noord handhaven op het negeren van de verplichte rijrichting, rood licht en geen voorrang geven aan passanten van de oversteekplaatsen. Bij overtredingen wordt direct bekeurd. Het toezicht vindt de komende tijd zowel in opvallende als onopvallende uitrusting plaats en gebeurt op wisselende tijdstippen.

De verkeershandhaving richt zich op het weggedeelte van de Ossendamweg vanaf de spoorwegovergang tot en met de kruising met de Soesterbergsestraat. Hier zal de politie bij de twee voetgangersoversteekplaatsen controleren en bekeuren bij het niet verlenen van voorrang aan overstekende voetgangers. Verder wordt gecontroleerd op het negeren van het verbod om linksaf te slaan na het passeren van de spoorwegovergang. Linksafslaand verkeer dat de Eikenlaan in wil rijden, negeert de verplichte rijrichting en zorgt regelmatig voor een opstopping. Daarbij ontstaat het gevaar het verkeer vast te zetten tot bij de spoorwegovergang. Ook wordt gecontroleerd op het negeren van het rode verkeerslicht bij de kruising met de Soesterbergestraat.