Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 28/03

TILBURG, 28 maart 2008

Politie haalt dronken automobilisten van de weg

OISTERWIJK - Agenten controleerden vanmorgen rond 01.30 uur in de Prinses Beatrixstraat een 25-jarige Oisterwijkse automobilist. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Op het bureau bleek dat hij 660 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Voorzien van een rijverbod van p uren mocht de Oisterwijker na verhoor te voet vertrekken.

TILBURG - De politie heeft vanmorgen om 05.00 uur op de Spoorlaan een 42-jarige automobilist uit Bavel aangehouden. Tijdens een routinecontrole bleek dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 540 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Voorzien van een rijverbod van 5 uren en een proces verbaal mocht hij na verhoor vertrekken.

Het rijden onder invloed van alcohol is een misdrijf. Bij relatief lichte overschrijdingen van de alcohollimiet (tussen 220ug/l en 350 ug/l), geeft de politie de overtreder een bekeuring. Zwaardere overtredingen (boven 350 ug/l) worden voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd. Een beginnend bestuurder is al in overtreding bij een ademalcoholgehalte van 88 ug/l. Ook het rijbewijs van een beginnend bestuurder wordt eerder ingenomen, namelijk al bij 350 ug/l.

Politie pakt Tilburger met inbrekerswerktuig

TILBURG - De politie heeft vanmorgen rond de klok van 01.45 uur op de Kapelmeesterlaan een 34-jarige Tilburger aangehouden. Agenten zagen tijdens de surveillance de Tilburger lopen in de Kapelmeesterlaan. Omdat de man een bekende is van de politie controleerden agenten hem. In zijn zakken trof de politie een schroevendraaier, zaklamp en een zakmes aan.

Minderjarige op strooptocht

TILBURG - De politie heeft gistermiddag tegen 18.00 uur in een sportwinkel op het Pieter Vreedeplein een 12-jarige Tilburgse jongen aangehouden voor winkeldiefstal. Medewerkers van de winkel troffen in een paskamer, die kort daarvoor gebruikt was door de jongen, verpakkingsmateriaal van handschoenen aan. Op het moment dat de jongen de winkel wilde verlaten werd hij aangesproken. Hij bekende de diefstal van een paar handschoenen van 80 Euro. Gewaarschuwde agenten troffen bij de jongen nog een artikel aan, afkomstig uit een andere sportwinkel. Ook dat artikel was niet betaald. Uit het verhoor bleek dat de verdachte thuis ook nog een niet betaald artikel had liggen afkomstig uit een sportwinkel.

In een kledingwinkel in de Heuvelstraat liep een 19-jarige Tilburgse tegen de lamp toen ze proletarisch winkelde. Een bedrijfsbeveiliger zag dat de vrouw in de winkel sieraden pakte en via de paskamer de winkel wilde verlaten. Buiten sprak de medewerker haar aan en informeerde de politie. Op het bureau bleek dat ze enkele sieraden had weggenomen. Na betaling van een boete van 130 euro mocht ze na verhoor vertrekken.

Rond 13.45 uur hebben agenten op het Galeipad een 17-jarige inwoner uit Litouwen aangehouden voor winkeldiefstal. Op het moment dat de man een kledingzaak op het Piusplein verliet, trad het alarm van de alarmpoortjes in werking. De verdachte nam de benen en rende weg. De politie werd geinformeerd en stelde samen met een medewerker een onderzoek in. Het lukte de agenten de man na een korte achtervolging op het Galeipad aan te houden. In een geprepareerde rugzak trof de politie kledingstukken aan.

Politie houdt man aan voor valsheid in geschriften

TILBURG - De politie heeft vanmorgen even na 06.00 uur in een woning in Etten-Leur een 31-jarige inwoner uit Etten-Leur aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 01 november jl. onder valse voorwendselen een lening te hebben afgesloten. Het slachtoffer, een 37-jarige Tilburger deed aangifte bij de politie.

De verdachte deed zich voor als tussenpersoon en regelde vanuit die hoedanigheid de bankzaken van het slachtoffer. Een jaar geleden stelde de verdachte voor een lopende levensverzekering elders af te sluiten. Het slachtoffer stemde daarmee in. Dit resulteerde in het feit dat het slachtoffer een jaar lang dubbele premies betaalde aan verschillende verzekeringsmaatschappijen. Begin november vorig jaar overhandigde het slachtoffer op verzoek van de verdachte diverse bescheiden om één van de verzekeringen op te schorten. Onder valse voorwendselen sloot de verdachte vervolgens op naam van de Tilburger een lening af.

Auteur: Desiree Brabers