Gemeente Nederbetuwe


* Bekendmakingen

Uit de raadsvergadering van 27 maart 2008

28 mrt 2008
Het was donderdag de eerste raadsvergadering van de nieuwe burgemeester Kees Veerhoek. Hij heeft bij zijn aanstelling eens gezegd dat een raadsvergadering best in anderhalf uur kon, maar dat is hem deze eerste keer niet gelukt.
Al in het begin bleek het vragenhalfuurtje voor raadsleden uit te lopen op een vragenuurtje. Prangende vragen en opmerkingen gingen van de PvdA naar het college over de verkoop van huurwoningen door de SWB en het pilotproject van de starterswoningen in Dodewaard. Omdat vele vragen van technische aard waren, heeft wethouder Vreeswijk toegezegd een schriftelijke beantwoording aan de raad sturen.

Structuurplan Casterhoven
De raadsleden hebben uitgebreid stilgestaan bij het onderwerp Structuurplan Casterhoven. De discussie ging met name over het in Casterhoven geplande bedrijventerrein en hoe dat zou kunnen worden ingevuld. Er bleken namelijk al twee bedrijven geïnteresseerd om zich daar te vestigen. Uiteindelijk heeft de raad twee amendementen en een motie aangenomen om te zorgen dat er voor de invulling van dit bedrijventerrein minder beperkingen zijn.

Nieuwbouw gemeentehuis
Wat ook een onderwerp was waar de raadsleden langer bij stilstonden, was de nieuwbouw van het gemeentehuis. De raad had het college opdracht gegeven om verschillende varianten van nieuwbouw uit te werken en deze financieel tegenover elkaar te zetten. Na diverse opmerkingen en stellingnames zijn de raadsleden tot het volgende besluit gekomen: zij hebben kennis genomen van de mogelijkheden en onmogelijkheden van de diverse varianten. Bij de behandeling van de Kadernota (op 3 juli 2008) neemt de raad een beslissing of er een nieuw gemeentehuis zal komen en, zo ja, hoe dit dan bekostigd zal worden.

Al met al was het een lange raadsvergadering: om 23.30 uur sloot de voorzitter zijn eerste raadsvergadering af.

Gemeente Neder-Betuwe | Burgemeester Lodderstraat 20 | 4043KM Opheusden | Tel: 0488-449900 |info@nederbetuwe.nl | © Gemeente Neder-Betuwe