Politie Zuid-Holland-Zuid

27/03 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 28-03-2008 o Persberichten district I

BROMFIETSER GEWOND BIJ AANRIJDING
DORDRECHT Op de kruising Kerkeplaat/Baanhoekweg heeft woensdagmiddag 26 maart rond het middaguur een aanrijding plaatsgehad tussen een auto en een bromfietser. De 37-jarige bestuurster van de auto (woonachtig in Den Haag) kwam vanaf de Baanhoekweg aanrijding en wilde rechtsaf de Kerkeplaat op rijden. Op dat moment kwam vanaf de Baanhoekweg uit de richting van de Merwedestraat een 42-jarige man op zijn bromfiets aan rijden. De automobiliste verleende de bromfietser geen voorrang waardoor de aanrijding ontstond. De bromfietser liep een fikse snijwond op in zijn scheenbeen en knie. Ambulancepersoneel nam hem mee naar het ziekenhuis voor medische behandeling. De automobiliste kwam met de schrik vrij. Beide voertuigen liepen schade op.

GESTOLEN DEKBEDOVERTREK EN GESTOLEN FIETS
DORDRECHT Een 30-jarige vrouw uit Dordrecht een veelpleegster - is op woensdag 26 maart rond het middaguur door de politie aangehouden op de Voorstraat in de binnenstad van Dordrecht. De vrouw werd op heterdaad betrapt op het stelen van een dekbedovertrek in een warenhuis aan het Statenplein. Eenmaal buiten werd ze door de politie aangehouden. De dekbedovertrek werd teruggegeven aan de winkel. Daar was de zaak nog niet mee afgedaan: de politie controleerde ook de fiets van de veelpleegster aangezien er een doorgezaagd slot op zat. Na controle van het framenummer bleek de tweewieler in april 2007 te zijn gestolen in Dordrecht. Het vervoersmiddel werd daarop in beslaggenomen. De 30-jarige verklaarde de fiets van een kennis geleend te hebben. Wie dit is, zal worden uitgezocht. De veelpleegster is in verzekering gesteld. Ze heeft sowieso een toegangsverbod van een jaar tot het warenhuis.

VERDACHT VAN BEDREIGING EN HUISVREDEBREUK
DORDRECHT Op woensdagmiddag 26 maart is een 42-jarige man uit Gorinchem aangehouden in de achtertuin van een woning aan de Varkenmarkt in Dordrecht. De man viel daar zijn familie lastig en uitte bedreigingen richting hen. Hij wilde geld hebben maar kreeg dit niet. Ondanks meerdere verzoeken om weg te gaan, deed hij dit niet waarop de politie werd ingeschakeld. Die hield de man aan en stelde hem op het politiebureau in verzekering. Door de familie is aangifte gedaan van huisvredebreuk en bedreiging.

HENNEPKWEKERIJ ONTDEKT
DORDRECHT In een pand aan de Dubbeldamseweg Zuid is op woensdagmorgen 26 maart een hennepkwekerij ontdekt. De politie had informatie dat er mogelijk sprake zou zijn van het telen van hennep in de woning. Dit bleek na onderzoek in het huis te kloppen. In twee ruimtes werden in werking zijnde hennepkwekerijen ontdekt, in totaal ging het om circa 400 planten. Een 46-jarige man uit Rotterdam die zich in de woning verstopt had, werd door de politie gevonden en aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de hennepteelt. Hij is in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in naar de persoon of personen achter de kwekerij.

DRUGSACTIE
DORDRECHT In samenwerking met het Joint Hit Team heeft de politie in de avond/nacht van woensdag 26 maart op donderdag 27 maart een drugsactie gehouden op de A16. Er werd voor zon 2000 euro aan bekeuringen uitgeschreven voor het bij zich hebben van drugs en snelheidsoverschrijdingen. Zo kregen bijvoorbeeld twee Portugezen in een Frans voertuig een boete van 75 euro omdat zij een gram heroïne bij zich hadden. 1 persoon werd na controle ingesloten in verband met een openstaande boete die hij niet kon betalen. Twee Fransen van 34 en 37 jaar werden aangehouden bij een tankstation langs de A16. Tijdens de controle werd bij hen heroïne, cocaïne en hennep aangetroffen. De drugs werden in beslaggenomen en zullen worden onderzocht. Ook de auto werd in beslaggenomen voor onderzoek. Door collegas van het KLPD werd ook een auto achtervolgd. Op het moment dat de dienders de bestuurder wilden controleren, ging deze ervandoor. Er volgde een achtervolging waarbij de snelheid van de gevluchte automobilist opliep tot zon 200 km per uur. Op het stuk waar wegwerkzaamheden gelden, paste de man zijn snelheid niet aan. Hij haalde daar een auto in via de vluchtstrook. Vlak voor de afrit Dordrecht/ s Gravendeel wisten de agenten het voertuig in te halen. Daarop koos de bestuurder voor de afrit maar hij raakte door de hoge snelheid in een slip waarbij de auto op de vangrail kwam. Ondanks dat de agenten de weg blokkeerden, wilde de verdachte toen toch nog wegrijden, met drie lekke banden. Maar dit ging niet vlot. De dienders stapten daarop uit en wilden de auto en de bestuurder controleren. Hierop reed de bestuurder op de agenten in waardoor een van hen genoodzaakt was zijn dienstvuurwapen te trekken. De bestuurder, een 23-jarige man uit Moordrecht , gaf zich toen over. De bijrijder, een 19-jarige jongeman uit Gouda, werd ook aangehouden. De laatste mocht later weer weg. De auto van de verdachte is in beslaggenomen en zijn rijbewijs ingevorderd. In de auto werden geen drugs aangetroffen.

INBRAAK WONING
DORDRECHT Op maandag 24 maart 2008 is tussen 00.00 en 21.00 uur ingebroken in een woning aan de Twintighoevenweg. Nadat men de poort had geforceerd kon men bij de woning komen. Vervolgens werden een draairaam en de achterdeur geforceerd en kon men in de woning komen. De gehele woning werd doorzocht. Gestolen werden 2 antieke pistolen en 6 antieke kapmessen. Deze spullen maakten deel uit van een verzameling. De benadeelde deed woensdag 26 maart aangifte bij de politie. De Unit Forensische opsporing heeft sporenonderzoek verricht.