ABVAKABO FNV blij met voorstel SER voor verbeteren WMO

28/03/2008 13:22

ABVAKABO FNV

Abvakabo FNV onderstreept de adviezen in het SER-advies over de AWBZ voor het verbeteren van de WMO. 'Versterking van de WMO leidt tot meer zekerheid voor de werknemer, meer continuïteit en een betere kwaliteit van de zorg' zegt Edith Snoey, voorzitter van de vakbond.

Het verlengen van de periode van de aanbesteding in de thuiszorg tot ten minste vier jaar en werkgarantie (mens volgt werk) zijn enkele adviezen voor de WMO uit het rapport. Ook het stellen van eisen aan de kwaliteit van het werk is een aandachtspunt. Pas als aan deze punten is voldaan, kan de voorgestelde overheveling van onderdelen van de AWBZ naar de WMO in gang gezet worden, stelt het SER-advies.

Het grotendeels overeind blijven van de AWBZ en de verbeterde afbakening en stroomlijning stemt Abvakabo FNV positief. De bond hoopt dat het kabinet het advies overneemt. Terugkeren naar de kern van zorg heeft tot gevolg dat het geld door zorgverleners beter ingezet kan worden. Voorzitter Snoey: 'De beroepsinhoudelijke professionaliteit van werknemers en de kwaliteit van de zorg blijven gerespecteerd en worden door dit rapport ondersteund en komen niet onder druk te staan'.








ABVAKABO FNV