Politie Zuid-Holland-Zuid

28/03 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 28-03-2008 o Persberichten district II

BEKEURD
MEERKERK Surveillerende agenten in een onopvallende auto hebben in de vroege morgen van vrijdag 28 maart meerdere personen bekeurd. Nabij het politiebureau aan de Willem de Vries Robbéweg kwamen de dienders een witte bus tegen waarvan de bestuurder het blijkbaar leuk vond om twee rondjes over de rotonde te scheuren om daarna de Lingebrug over te gaan. Bij de volgende rotonde deed hij hetzelfde. De agenten besloten de bus te volgen. Op de A27 vond een van de personen die blijkbaar achterin de laadruimte zat het nodig om de achterdeur een aantal keren open te doen. Dit is levensgevaarlijk. De bestuurder kreeg daarop een stopteken en werd bekeurd voor het rijgedrag op de rotondes. De vier personen die in de laadruimte zaten, werden bekeurd voor het feit dat ze daar niet mogen zitten. Een van deze vier werd ook bekeurd voor het openen van de achterdeur. In totaal zaten er in de bus 7 personen in de leeftijd van 18 tot 43 jaar, afkomstig uit de omgeving Utrecht.

EEN EN ANDER MIS
GORINCHEM/VUREN Een 30-jarige man uit Leerdam is donderdagavond 27 maart door de politie aangehouden op de A15 bij Vuren. Surveillerende agenten zagen de automobilist rijden op de rijksweg bij Hardinxveld-Giessendam. Hij reed zon 160 km per uur. Bij Vuren werd de bestuurder langs de kant van de weg gezet. Hij kon zich niet legitimeren en werd aangehouden. In zijn auto troffen de dienders overblijfselen van een hennepkwekerij aan. Ook had de verdachte het nodige geld op zak. Hij is ingesloten.

VERDACHT VAN VERKOOP NEPGOUD
PAPENDRECHT/DORDRECHT Drie Roemenen, twee mannen van 23 en 32 jaar en een 28-jarige vrouw, zijn donderdag 27 maart eind van de dag aangehouden op verdenking van poging oplichting. Surveillerende agenten zagen die middag een Roemeens voertuig bij een benzinestation langs de Burgemeester Keijzerweg in Papendrecht. Wegens het vermoeden van het verkopen van nepgoud besloot de politie de auto te volgen. De rit ging via de A15 de A16 op waar de bestuurder bij een benzinestation ter hoogte van Hendrik-Ido-Ambacht stopte. De vrouw stapte uit en sprak de bestuurders van twee andere autos aan. Daarna stapte ze weer in en reden weer weg. De politie deed snel navraag bij de personen die waren aangesproken. Zij vertelden dat ze goud van de vrouw kregen aangeboden. De agenten gingen daarop de auto achterna en zetten het op de Rijksstraatweg in Dordrecht aan de kant waarna de drie werden aangehouden en naar het politiebureau gebracht. De auto werd onderzocht en daarin werden 12 halskettingen van nepgoud gevonden. Deze zijn in beslaggenomen. Na overleg met de officier van justitie kregen ze een boete van 100 euro waarna ze weg mochten.

AANRIJDING
LEERDAM Op de kruising Provincialeweg/Lingedijk/Kerkstraat heeft donderdag 27 maart eind van de middag een aanrijding plaatsgehad tussen een auto en een fietsster. Een 25-jarige man uit Leerdam kwam in zijn auto aangereden vanaf de glasfabriek en wilde op de kruising linksaf richting Meentplein gaan. Hierbij zag hij de rechtdoor rijdende fietsster een 20-jarige vrouw uit Heukelum over het hoofd. Zij reed op het fietspad op de Provincialeweg richting haar woonplaats. Door de aanrijding viel de fietsster op de motorkap, raakte de voorruit en viel daarna op de grond. Ze werd onderzocht door ambulancepersoneel maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De vrouw kon met een pijnlijk been en een bult op het hoofd huiswaarts. De automobilist is erg geschrokken. Zowel de fiets als de auto liepen de nodige schade op.

6 VOERTUIGEN IN BOTSING OP A15
PAPENDRECHT Rond de klok van 15.00 uur heeft donderdagmiddag 27 maart een kopstaartaanrijding plaatsgehad op de spitsstrook op de A15. Daarbij waren 5 voertuigen betrokken en raakten twee mensen gewond. Een 47-jarige Bulgaar reed in zijn auto met aanhanger én lading op de A15 toen hij moest stoppen vanwege die lading. In de aanhangwagen stond een koelkast, wasmachine en gasfornuis. Toen de bestuurder constateerde dat de klep van de oven open ging, reed hij naar de spitsstrook waar hij stopte in de veronderstelling dat de rijstrook dicht was voor overig verkeer. Dit terwijl de spitsstrook op dat moment wel open was. Een 49-jarige man uit Alblasserdam kwam op dat moment aanrijden en moest vol in de remmen om een aanrijding te voorkomen. Deze bestuurder zette zijn gevarenlichten aan voor het achteropkomend verkeer. Twee autos achter hem remden ook op tijd maar de daarachter komende vrachtauto kon het niet meer aanremmen. Het gevolg was een kop-staartbotsing. De twee inzittenden van een van de autos raakten gewond. Het gaat om een 62-jarige man uit Rotterdam en zijn 59-jarige passier eveneens uit Rotterdam. Zij werden met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De 62-jarige heeft een gekneusde knie, de 59-jarige moest een nachtje ter observatie in het ziekenhuis blijven in verband met inwendig letsel. De Bulgaar kreeg een boete van 1500 euro.

POLITIE WAARSCHUWT VOOR BINNENKOMEN MET SMOES
LEXMOND - De politie waarschuwt met name oudere mensen zich niet in te laten met ongewenst bezoek dat met een smoes probeert binnen te komen. Op donderdagavond 27 maart belden rond 19.30 uur twee verzorgd uitziende dames aan bij een 82-jarige vrouw in de Wethouder de Jonghstraat. De dames vertelden van de Thuiszorg te zijn en zouden wat vragen willen stellen. De vrouw vertrouwde het niet, stuurde de twee weg en belde daarop haar buurman. Hij lichtte de politie in over het voorval.
Komen er onbekenden zonder afspraak bij u aan de deur? Let dan goed op en laat vreemden niet binnen. Ziet u dingen in uw omgeving die u niet vertrouwt, laat het de politie weten. Bij spoed kunt u bellen met 112, anders zijn wij te bereiken via 0900-8844.

GASLEK
SLIEDRECHT In de voortuin van een woning in de Weresteijn is donderdagmiddag 27 maart een gaslek ontstaan toen de bewoner de gasleiding lek sloeg. De man was bezig een conifeer te verwijderen. Hij dacht een wortel stuk te slaan maar het bleek de gasleiding te zijn. De brandweer kwam ter plaatse en zo ook Eneco die de boom er uit haalde en het gaslek repareerde.

BOETES
LEERDAM De politie heeft donderdagmiddag 27 maart een 43-jarige vrouw uit Leerdam aangehouden in de Joost de Jongestraat. Ze werd door de politie gezocht in verband met 13 openstaande CJIB-boetes met een totaalbedrag van bijna 2250 euro. Een poging om het geld bij elkaar te krijgen, mislukte waarop ze werd ingesloten.

VERDACHT VAN DIEFSTAL GASOLIE
ALBLASSERDAM In de vroege morgen van vrijdag 28 maart heeft de politie twee Roemenen van 40 en 47 jaar aangehouden op een parkeerplaats langs de A15 ter hoogte van Alblasserdam in de richting Rotterdam. Ze worden verdacht van diefstal van vermoedelijk gasolie. Surveillerende agenten controleerden de auto en de inzittenden. In de laadruimte van de auto stonden maar liefst 22 jerrycans gevuld met een goedje gelijkend op gasolie. Hierop werden ze aangehouden. Het voertuig werd getakeld voor nader onderzoek. Later op het bureau bleek dat er de afgelopen nacht gasolie uit een vrachtwagen was gestolen bij een benzinestation langs de A15 bij Vuren. Het ging hier om zon 50 a 60 liter dat werd gestolen door de tankdop van de vrachtwagen te verbreken en zodoende af te tappen. De verdachten zijn daarop overgebracht naar het cellencomplex in Tiel. Het onderzoek zal worden voortgezet door het korps Gelderland-Zuid.