Partij van de Arbeid

Rood: Alles over duurzaamheid

27-03-2008 04:24

De nieuwe Rood is uit, met als thema klimaat. Hoewel hij pas volgende week dinsdag bij de leden op de mat valt is hij aanstaande zaterdag op het PvdA Duurzaamheidsfestival in Den Haag al te lezen!

In deze Rood uiteraard speciale aandacht voor het probleem van de opwarming van de aarde. Journalist Bas Barkman interviewde woordvoerder Milieu in de Tweede Kamer Diederik Samsom over zijn band met Greenpeace, de dikke-ik, opblaasbare bubbelbaden en zijn groen visie. Samsom We onderhandelen met planeet aarde. En dat is een keihard tante, die praat niet terug, die warmt op.

Daarnaast leden aan het woord over de verantwoordelijkheid van de burger en de overheid voor het milieu en aandacht voor de opkomst van het thema milieu op de politieke agenda. De landelijke werkgroep Milieu en Energie pleit voor ecologische innovatie als speerpunt en Willem Vermeend uit kritiek op CO2 opslag en biomassa. Minister van Milieu Jacqueline Cramer en Staatssecretaris Europese Zaken Frans Timmermans vertellen over hun ambities voor Nederland , de EU en het klimaatbeleid.

Er is ook aandacht voor andere onderwerpen. Zo vertellen onder andere Partijbestuursleden Jan Hamming en Anja van Gorsel over hun plannen voor de vereniging, leest u de mening van drie leden over het invoeren van een rugzakje in de langdurige zorg vindt u een profiel van Bert Koenders, minister van Ontwikkelingssamenwerking.