FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: Schoonmakers bieden zich aan bij de Lamme Groep

Maandag 31 maart gaat een groep schoonmakers van Asito Aviation zichzelf presenteren bij textielbeheerder De Lamme Groep in Nederhorst den Berg. Ze willen hiermee laten zien dat ze graag overgaan naar dit bedrijf, dat per 1 april een aantal activiteiten voor KLM zal gaan uitvoeren.

Tot op heden werken de schoonmakers van Asito Aviation op Schiphol-Oost waar ze gemiddeld meer dan vijftien jaar KLM-kussens voorzien van slopen en kussens ontslopen. KLM stapt over op wasbare kussens maar een deel van de kussens blijft op de oude manier van een sloop worden voorzien. Deze activiteiten heeft KLM gegund aan textielbeheerder De Lamme Groep. Ondanks pogingen van FNV Bondgenoten en Asito Aviation is het niet gelukt om een deel van de schoonmakers onder te brengen bij de textielbeheerder.

Mariska Razoux Schultz, bestuurder FNV Bondgenoten: "Wij vinden dat er in deze situatie sprake is van overgang van onderneming. En dus moet De Lamme Groep volgens ons een aantal mensen met behoud van hun huidige arbeidsvoorwaarden overnemen. De schoonmakers zijn enthousiast en werkwillig en willen graag bij de Lamme Groep in dienst willen komen. Daarom komen zij zich op hun laatste officiële werkdag voor Asito alvast melden bij hun 'nieuwe' werkgever."

De schoonmakers willen met hun actie een positief signaal naar de Lamme Groep afgeven. Sanaa Resmi is één van de schoonmakers om wie het gaat: "Het gaat hier om een groep mensen die graag aan het werk willen blijven. Niemand van ons zit er op te wachten om thuis te gaan zitten. De meesten van ons doen dit werk al meer dan vijftien jaar. Wij brengen een hoop ervaring mee en de Lamme Groep haalt met ons een gemotiveerde groep medewerkers binnen."

---