Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (28/3)

OOSTERHOUT NB, 28 maart 2008

Jongeman opgepakt na vernieling ruit ouderlijke woning

WAALWIJK: De politie heeft aan het eind van de donderdagmiddag in een woning in de wijk Bloemenoord een 27-jarige Waalwijker aangehouden ter zake vernieling. De man had de ruit van de achterdeur van de ouderlijke woning ingeslagen. Hij was naar eigen zeggen vanwege een drugsprobleem opgenomen in een Tilburgse instelling. Daar was hij echter na twee dagen weer weggelopen. Hij was naar de ouderlijke woning gegaan om spullen op te halen. Daar zijn ouders daar niet aan mee wilden werken had hij met zijn elleboog de ruit van de achterdeur ingeslagen, waarna hij de woning kon betreden. Zijn moeder heeft aangifte en klacht gedaan tegen haar zoon.

Politie arresteert bewoner tijdens uitvoeren bestuursdwang

MADE: De politie heeft gisterenmorgen op een terrein aan de Kalverstraat de 70-jarige bewoner aangehouden die niet voldeed aan het bevel van agenten om mee te werken aan een actie van de gemeente in het kader van bestuursdwang. De 'boer' verzette zich bij zijn arrestatie. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gistermorgen kwamen namens de gemeente Drimmelen zes gemeente arbeiders die in het kader van bestuursdwang een aantal goederen wilden verwijderen van het terrein van de 70-jarige bewoner. De man houdt ter plaatse circa 50 schapen. Er waren bij de actie ook twee medewerkers van de AID aanwezig die constateerden dat de dieren verwaarloosd werden. Hiervan wordt door de AID afzonderlijk proces-verbaal opgemaakt. Tijdens de ruimingswerkzaamheden zat en reed de 70-jarige bewoner op een tractor. Hij riep tegen de agenten dat er niemand op zijn terrein mocht komen en dat er niets verplaatst of meegenomen mocht worden. Een van de agenten slaagde erin de tractor tot stilstand te brengen. Daar de verdachte de ruimingwerkzaamheden bleef belemmeren is hij aangehouden.

Politie onderzoekt inbraken in woningen in Dorst

DORST: Gisteravond is in twee woningen ingebroken aan de Cypressenstraat. Bij een van de woningen was de voordeur op grove wijze geforceerd. Uit het pand zijn onder meer een laptop en sieraden gestolen. Bij de buren bleef het bij een poging. De bewoner zag bij thuiskomst rond 20.20 uur dat de achterkant van de poortdeur open stond. Dit was vreemd omdat die door de eigenaar eerder die avond nog op slot was gedaan. Op de achterdeur zaten braaksporen. Kennelijk zijn de inbrekers bij hun werkzaamheden gestoord en er vandoor gegaan.

Tijdens het onderzoek naar deze inbraken werd bekend dat gisteravond een man op de Plataanstraat is gesignaleerd die daar kennelijk doelloos rondliep. Het zou gaan om een blanke c.q. licht getinte man, omschreven als een Slavisch vadsig type. De politie roept eventuele getuigen die nog niet benaderd zijn contact op te nemen via 0900-8844

Politie onderzoekt inbraakpoging winkel

SLEEUWIJK: Vannacht is omstreeks 02.00 uur geprobeerd in te breken in een winkel aan de Esdoornlaan. De politie ging samen met de sleutelhouder het pand binnen na een overvalalarm. Achterin de winkel lag een plas water op de grond. Bij nader onderzoek bleek dat onbekenden een gat in het platte dak hadden gemaakt. Een hondengeleider heeft nog een onderzoek in de buurt ingesteld maar niemand meer aangetroffen.

Politie op zoek naar getuigen openlijk geweld in Werkendam

WERKENDAM: De recherche van het politieteam Altena is met een onderzoek bezig naar een openlijke geweldpleging die op maandagavond 24 maart jl. op de Raadhuislaan heeft plaatsgevonden. Er zijn inmiddels zes aanhoudingen verricht. De politie is ondanks deze arrestaties nog wel op zoek naar onafhankelijke getuigen die gestopt zijn tijdens of kort na de geweldpleging met het verzoek te bellen met de politie 0900-8844.

Een 14-jarig meisje werd maandagavond omstreeks 19.00 uur op een parkeerplaats bij de Doktershoek mishandeld door een groep jongens en meisjes. Ze werd door meerdere personen in de buik en tegen haar onderrug geschopt. Ook kreeg ze een trap in het gezicht terwijl ze op de grond lag. Het slachtoffer deed dinsdagmorgen uitgebreid aangifte. Ze heeft een pijnlijke rechterkaak, een zwaar gekneusde pols, diverse schaafwonden en een pijnlijke onderrug en buik.

Inmiddels zijn in overleg met de officier van justitie zes verdachten in de zaak aangehouden, vier op donderdag, twee op vrijdag. Het gaat om vier meisjes en twee jongens van allen 13 jaar oud uit Werkendam.

De achtergrond van de openlijke geweldpleging is een ruzie tussen het slachtoffer en enkele verdachten. De politie sluit niet uit dat nog meer aanhoudingen volgen.

Auteur: Willem van Hooijdonk