Politie Gelderland-Midden

Aanhoudingen in onderzoek overval Jumper

Publicatiedatum: 28-3-2008 13:54:58

ARNHEM - Een gecombineerd rechercheteam van de politie in Doetinchem en Arnhem heeft drie mannen aangehouden, die verdacht worden van betrokkenheid bij een gewapende overval op de winkel Jumper aan de Pieter Calandweg in Arnhem. Aan de overval werd op 12 februari in het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht besteed.

De verdachten, tussen de 20 en 25 jaar oud en allen woonachtig in Apeldoorn, zijn op 14 maart voorgeleid bij de rechter commissaris. Inmiddels zijn zij heengezonden omdat er naar het oordeel van de rechter commissaris onvoldoende onderzoeksgronden zijn om hen nog langer vast te houden. De politie heeft bij doorzoekingen van de woningen van de verdachten enkele zaken in beslag genomen, die mogelijk in verband kunnen worden gebracht met de gepleegde overvallen.

De gewapende overval op Jumper in Arnhem vond plaats op 31 december vorig jaar. De vluchtauto, eigendom van de overvallen medewerker van het bedrijf, werd kort na de overval door surveillerende politiemannen in Apeldoorn aangetroffen. Het onderzoek door het rechercheteam in Doetinchem wordt voortgezet.

voor nadere informatie:
peter meijer
026-3524308

---

Verkeerspolitie zoekt getuigen ongeval A12
ARNHEM - De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten Gewonden bij aanrijding (update)

Publicatiedatum: 28-3-2008 13:55:00

HUISSEN - Bij een aanrijding op de Karstraat zijn vrijdagochtend rond tien uur twee bestuurders gewond geraakt. Een 67-jarige bestuurster uit Gendt stond stil om linksaf de Karstraat op te rijden. Een 48-jarige man uit Bemmel reed met zijn auto en aanhangwagen achter de vrouw en merkte te laat op dat de vrouw met haar auto stil stond. Een kop-staart botsing was het gevolg waarbij de Gendtse met haar auto naar voren werd geschoven en op de andere weghelft terecht kwam. Een tegemoetkomende 46-jarige automobilist uit Pannerden kon de auto niet ontwijken en reed er tegenaan. De man uit Pannerden en de vrouw uit Gendt zijn met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De Karstraat werd ter hoogte van de aanrijding in beide richtingen tijdelijk afgesloten.
(08-043013)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man gewond nadat vaten vielen
ELST - Een 50-jarige inwoner van Wamel is donderdagmorgen gewond