Gemeente Stadskanaal

Vanaf 1 april kunnen inwoners van de gemeente Stadskanaal een half uur na aanvraag met een vergunning het gemeentehuis verlaten. Onder bepaalde voorwaarden verleent de gemeente lichte bouwvergunningen in de vorm van flitsvergunningen. Ook wil de gemeente bepaalde APV-vergunningen en -meldingen snel afhandelen.

Bouwplannen die in aanmerking komen


* dakkapellen

* bijgebouwen

* aanbouwen

* overkappingen

* erfafscheidingen

Voorwaarden


* Een flitsvergunning geldt niet voor een beschermd monument.
* Het bouwplan moet passen in het bestemmingsplan.

Tijdens een afspraak op het gemeentehuis beoordelen de medewerkers van het team Bouw, Milieu en Bijzondere Wetten of het bouwplan aan de voorschriften voldoet. Is dat het geval, dan kan de aanvrager na dertig minuten met een vergunning naar huis.

APV-vergunningen en -meldingen

Vergunningen en meldingen in het kader van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) kan de gemeente ook snel afhandelen. Voorbeelden zijn vergunningen/meldingen voor:

* kleine evenementen, zoals straatbarbecues en optochten
* inrit-, collecte- en standplaatsvergunningen
* loterij- of bingomeldingen

Uitgebreide informatie

Meer over de flitsvergunning en de voorwaarden waaraan een aanvraag moet voldoen, vindt u bij Flitsvergunning voor lichte bouwvergunningen en Flitsvergunning APV - bijzondere wetten.

Meer informatie: de heer C. Limbeek, T (0599) 631 498 voor bouwaanvragen, de heer B. Stadman, T (0599) 631 655 voor bijzondere wetten.

* 28 maart 2008