Generali

Anne Frank-Boom verzekerd van en door Generali

Stichting blijft op zoek naar fondsen voor behoud monumentale boom

De Stichting Support Anne Frank Tree heeft Generali benaderd over het verzekeren van de boom nu de kapvergunning van de baan is. De eigenaar van de `Anne Frank-boom' heeft een opstal- en
aansprakelijkheidsverzekering bij Generali. Generali biedt daar bovenop de Stichting Support Anne Frank Tree zelf een aansprakelijkheidsverzekering aan voor eventuele schade ontstaan door de monumentale `Anne Frank-boom'. Als steuntje in de rug voor de Stichting betaalt de Generali de premie voor deze verzekering. Jaap Oudijk, Directeur Marketing & Communicatie van Generali heeft onlangs de polis persoonlijk uitgereikt. Professor Heertje, bestuurslid van de Stichting, maakte van deze gelegenheid gebruik met de oproep aan een ieder die de doelstelling van de Stichting een warm hart toedraagt, om een donatie te doen.

Boom van een monument
Generali schaart zich aan de zijde van de voorvechters van het behoud van de `Anne Frank-boom'. "De boom is immers zeer direct verbonden met de geschiedenis van Anne Frank die met haar familie als Jodin ondergedoken zat in het Achterhuis. Deze speciale gedenkboom moet daarom blijven staan". Aldus Professor Fassbinder, voorzitter van de Stichting. Dat is een streven waar Generali zeer bewust niet alleen haar naam aan verbindt, maar wat ze ook daadwerkelijke steunt. En hoe kan een verzekeraar dat beter doen dan door middel van een verzekering.

Na `onduidelijkheid' nu Generali zekerheid
De dekking die in de `onduidelijke' beginfase van het bestaan van de Stichting werd aangeboden door Aegon, Achmea, Fortis en ING was een goed gebaar ingegeven door het belang en de historie van de boom. Maar de boom was altijd al verzekerd -via de eigenaar van het perceel waarop de boom staat- bij Generali. "In feite waren wij dus al van het begin af aan degenen die de kastanjes uit het vuur zouden halen als de boom schade zou veroorzaken aan derden", aldus Jaap Oudijk, Directeur Marketing & Communicatie. Het omvallen van de monumentale boom in de tuin van het Achterhuis van Anne Frank, kan tot grote schade en mogelijk letsel leiden. Maar de feitelijke eigenaar van de boom bleek hier dus al die tijd al tegen verzekerd te zijn geweest.

Stichting blijft op zoek naar nieuwe fondsen voor behoud `Anne Frank-boom'
De Stichting Support Anne Frank Tree heeft EUR 50.000,- nodig om de constructie voor het behoud van de boom te bekostigen. Deze constructie verzekert de boom van nog zeker 10 tot 15 veilige en gegarandeerde levensjaren. "Het is heel goed dat de boom verzekerd is tegen schade die de boom toe kan brengen aan derden', aldus Professor Heertje. "Echter, we hebben nóg meer fondsen nodig om te boom daadwerkelijk te kunnen behouden. We zijn goed op weg, maar hebben nog niet alle middelen die nodig zijn. Daarom roep ik graag een ieder die wil dat de boom behouden blijft op om een donatie te doen. Uw donatie is van harte welkom op bankrekeningnummer 78.48.24.126 (TRIODOS BANK) ten name van de Stichting Support Anna Frank Tree te Amsterdam."

Bestuurslid van de Stichting Support Anne Frank Tree de heer Arnold Heertje kijkt toe hoe de voorzitter van de Stichting, mevrouw Fassbinder, de polis in ontvangst neemt van Jaap Oudijk, Directeur Marketing & Communicatie van Generali verzekeringsgroep.

Publicatiedatum: 28-03-2008

© Generali verzekeringsgroep 2008