Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 28 maart 2008

Zaanstreek-Waterland, 28-03-2008

Inbrekers halen huis overhoop

Purmerend, 27 maart 2008, 14:20 uur

De politie heeft donderdagmiddag sporenonderzoek verricht in een woning in de Mandenmakersstraat waar was ingebroken. De bewoners waren donderdagmorgen om 10.30 uur van huis weggegaan. Toen ze s middags om 14.45 terugkwamen was hun hele huis overhoop gehaald en waren er flink wat spullen meegenomen, zoals geld, sieraden, een laptop, een videocamera en een mobiele telefoon. Nagenoeg alle kamers werden doorzocht. Uit de kinderslaapkamer werd ook geld gestolen. Men is vermoedelijk binnengekomen door een achterraam te verbreken.

Demonstranten aangehouden

Zaandam, 27 maart 2008, 17:04 uur

Negen demonstranten zijn donderdagmiddag aangehouden op de Gedempte Gracht omdat zij geen vergunning hadden voor de demonstratie en zich niet wilden legitimeren. Van één activist kon de identiteit worden vastgesteld; een 17-jarige Westzaner. Hij kreeg een boete. Op last van de officier van justitie zijn ook de overige actievoerders 's avonds weer vrijgelaten.

Reclameborden staatscircus gestolen

Zaandam, 27 maart 2008, 19.45 uur

De directeur van het staatscircus van Moskou heeft donderdagavond 27 maart aangifte gedaan van diefstal van reclameborden. Tien dagen voor aankomst in de stad had het circus 130 reclameborden in de Zaanstreek laten plaatsen. Echter bij aankomst constateerde de directeur dat er voor een bedrag van ongeveer 3000,- aan borden was weggenomen.

Onbekende man meldt zich

Wormerveer, 27 maart 22.30 uur.

Surveillerende agenten werden donderdagavond in Wormerveer aangesproken door een man, die alleen kon melden dat hij 'no passport' had en verder geen Nederlands of Engels sprak. Omdat de man zich niet kon legitimeren, werd hij overgebracht naar het bureau en overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. Na tussenkomst van een tolk werd duidelijk dat de man afkomstig was uit Irak en in Wormerveer bij een tankstation was achtergelaten. Over de reden daarvan is niets bekend. Vreemdelingenpolitie heeft zich over de man ontfermd.