Warchild


Hockeyers voor Sierra Leone
Jongens A2 van de Gooische hockeyclub verkochten het afgelopen seizoen voetballen aan bekenden, ouders, vrienden, familie en aan de tegenstanders. De ballen werden voor EUR250,- per stuk verkocht en op dit moment is al meer dan EUR10.000,- ingezameld voor de oorlogskinderen in Sierra Leone!

"Het bewustzijn van ons lekkere, beschermde leventje in 't Gooi (school, uitgaan, feesten, vakantie, hockeyen) heeft ons er toe gebracht om met ons team iets te doen voor kinderen die niet in deze bevoorrechte positie leven en zelfs in een miserabele situatie leven, zoals oorlogskinderen.", aldus Alexander Citters, de coach van de stoere hockeyers.

De actie wordt van harte ondersteund door War Child. Met de donatie van EUR10.000,- zorgt War Child dat oorlogskinderen kunnen meedoen aan sportactiviteiten in een dorp in Sierra Leone. Het hockeytenue van Nike waarin het Gooische JA2 team speelt is volledig gesponsord door Julius Smart Bites, Beeld.NL, Executive Search en Centipede.

Hierdoor kunnen de spelers de boodschap uiten via een schitterend trainingspak en opvallend rood T-shirt met de slogan "We play for War Child". Ook Nike sponsorde de voetballen. Door de inzet van deze bedrijven houdt het hockeyteam de kosten laag Er zijn echter nog genoeg ballen over en hierbij doen wij een beroep op jullie om onze actie te steunen en met jullie team één voetbal (meer mag natuurlijk ook) of een bijdrage voor een voetbal te doneren voor ons project in Sierra Leone.