Persberichten

Steeds meer Nederlanders dromen van eigen stek in buitenland

Publicatiedatum: 28-03-2008


Persbericht
Utrecht, 28 maart 2008

Driedaagse publieksbeurs Second Home International 2008 van start

,,Vanwege het klimaat". ,,Als investering'. ,,Voor onze eigen vakantie''. Enkele reacties van bezoekers aan Second Home International 2008 in Jaarbeurs Utrecht. Deze driedaagse beurs voor internationaal vastgoed opende vrijdag 28 maart de deuren voor het publiek. De duizenden bezoekers die tot en met zondag 30 maart worden verwacht kunnen naar hartenlust op zoek naar een tweede huis bij 350 exposanten met projecten in 68 landen, een absoluut record.
Second Home International dankt het succes aan de droom van steeds meer Nederlanders om ook een eigen stek te bezitten in Nederland of steeds vaker ver daar buiten. Het sterk toegenomen aantal landen op de beurs weerspiegelt deze ontwikkeling. Op de vorige editie was al zestig procent van de bezoekers primair op de beurs voor de aankoop van een tweede huis.


Taalprobleem
Spanje is en blijft populair, blijkt uit een van de reacties. "We willen graag een huis in de buurt van Altea. We komen daar graag en vaak, maar durven dan toch niet bij een Spaanse makelaar naar binnen te stappen. De taal is eigenlijk het probleem. Deze beurs is ideaal, hier kunnen we rustig rondkijken en krijgen we advies in het Nederlands".
Andere reactie: ,,Ik ben aan het kijken naar huizen in Joegoslavië, prachtige natuur, kleine prijzen. Ik heb me laten vertellen dat het een goede investering is. En wat is er nou leuker: goede investering en er zelf ook nog lol van hebben?".

Verre bestemmingen
Ook verre bestemmingen komen steeds meer in zwang: ,,We zijn deze winter in Bali geweest'', zegt een bezoeker. ,,En straal verliefd geworden op de plek, de mensen en de sfeer. Thuisgekomen bleven we maar terugdenken aan die prachtige plek. Toen we lazen over deze beurs dachten we laten we ons eens oriënteren of er ook huizen op Bali te koop zijn. We gaan dus lekker rondsnuffelen informatie verzamelen".

Openingstijden
De 23e editie van Second Home International is van vrijdag 28 t/m zondag 30 maart 2008, Jaarbeurs Utrecht, hal 10 & 11. De openingstijden zijn dagelijks van 11.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie: www.secondhome.nl.


Noot voor de redactie (