Politiek laat rokers in de kou staan

28/03/2008 15:14

Stichting Rokersbelangen

Laren, 28 maart 2008 - Minister Cramer van Milieu laat onderzoeken of gemeenten het gebruik van terrasverwarmers kunnen verbieden of via een hoge heffing het gebruik ervan kunnen ontmoedigen. De reden hiervoor is dat verschillende partijen in de Tweede Kamer bang zijn dat het rookverbod deze zomer tot een sterke toename van het gebruik van energievretende terrasverwarmers zal leiden.

Ton Wurtz van de Stichting Rokersbelangen: "Dit is te gek voor woorden, eerst worden rokers naar buiten verbannen en vervolgens moeten ze daar in de kou staan. Wat is de volgende stap, het gebruik van airconditioning in de auto verbieden? Dit is echt weer symboolpolitiek, een regelrechte druppel op een gloeiende plaat". Volgens de SRB is dit weer een extra stimulans voor rokers om voortaan thuis te blijven. Wurtz: "Dit maakt het voor horeca ondernemers nog moeilijker om het hoofd boven water te houden, moeten zij in het vervolg hun rokende klanten een winterjas gaan aanbieden of zo?". De SRB roept ministers Klink van VWS en Van der Hoeven van EZ op om met collega Cramer te spreken over de negatieve gevolgen van een verbod op het gebruik van terrasverwarmers.

Stichting Rokersbelangen
De Stichting Rokers Belangen is een consumentenorganisatie die sinds 1993 actief opkomt voor de rechten en belangen van de volwassen roker en die zich sterk maakt voor een samenleving waarin tolerantie en wederzijds begrip tussen rokers en niet-rokers bestaat.






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,