Noordwijkerhout Openingstijden politiebureau

In de pas verschenen politiekrant 'PolitiePost' staan abusievelijk de verkeerde openingstijden van het politiebureau in Noordwijkerhout vermeld. Het bureau is maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur geopend. In verband met de verhuizing van het bureau naar het gemeentehuis in Noordwijkerhout is het bureau in de week van maandag 5 tot en met vrijdag 9 mei gesloten. Voor het doen van aangifte of het stellen van vragen kan men terecht op het bureau in Noordwijk.

Voorhout Politie onderzoekt mishandeling

De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een 34 jarige man uit Leiderdorp. De man was in de nacht van zondag 23 op maandag 24 maart op een feest in Voorhout in sporthal de Tulp. Zijn vrouw werd aangesproken door een man waarna de Leiderdorper om uitleg vroeg. De Leiderdorper werd hierop geslagen door de onbekende man. Vermoedelijk vrienden van de man vielen de Leiderdorper aan waarbij hij meerdere keren werd geschopt. De Leiderdorper moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De politie verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Hillegom Aanhoudingen na bekrassing auto

De politie heeft donderdagmiddag 27 maart een 19 jarig meisje uit Den Bosch en een 16 jarig meisje uit Zwaanshoek aangehouden op verdenking van vernieling van een auto. Een getuige zag hoe een meisje uit een groep van drie met een voorwerp een auto die op de Stationsweg stond bekraste. De politie trof de twee verdachten aan in een trein op het station aan de 2e Loosterweg en nam hen mee naar het bureau voor verhoor. De 19 jarige bekende de auto te hebben vernield.

Leiden Verdachten van poging auto-inbraak aangehouden

De politie heeft in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 maart twee Leidenaren van 17 en 22 jaar aangehouden op verdenking van poging inbraak in een bestelauto. De auto stond geparkeerd op de Sperwerhorst toen de bewoners geluiden hoorden. De bewoonster keek uit het raam en zag een jongen in de bestelauto klimmen. Terwijl haar vriend de politie belde is de vrouw naar buiten gegaan en heeft de jongen uitgescholden waarna hij is weggerend. De vrouw zag even later dat een tweede persoon met de jongen meerende. De verdachten werden op de Havikshorst aangehouden.

Leiden Verkeersongeval

Vrijdag 28 maart even voor 11.30 uur vond op de kruising Vijf Meilaan/Boshuizerlaan een verkeersongeval plaats. Een 73 jarige automobilist uit Leiden reed over de Vijf Meilaan en sloeg op de kruising linksaf. Hij liet daarbij een tegemoetkomende fietser uit zijn woonplaats niet voorgaan waardoor er een aanrijding ontstond. De fietser, een 76 jarige man, werd met een hoofdwond overgebracht naar het Diaconessen Ziekenhuis.

Alphen aan den Rijn Opnieuw aanhoudingen in omvangrijke drugszaak

De politie heeft vrijdag 28 maart om 03.40 uur opnieuw twee aanhoudingen verricht in het onderzoek naar de handel in verdovende middelen. De twee verdachten, een 23 jarige Amsterdammer en een 23 jarige Alphenaar werden op heterdaad aangehouden op verdenking van inbraak in een serviceflat aan de Uranusstraat eerder die nacht.

Een beveiligingsmedewerker meldde de inbraak bij de politie. Hij zag de inbrekers het pand ingaan en korte tijd erna er vandoor gegaan. De politie hield de verdachten, na een zoekactie in de omgeving, op de Diamanstraat aan. Op dit moment wordt onderzocht of de verdachten de inbraak hebben gepleegd.

Op het politiebureau werd duidelijk dat de aangehouden verdachten deel uitmaken van de criminele groep waarvan de politie vorige week bekend maakte dat zij hiernaar onderzoek deed. Eén van de twee aangehouden verdachten stond nog op de lijst om te worden gearresteerd.

De politie is eind vorig jaar een onderzoek gestart naar de handel in verdovende middelen. Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat de verdachten zich echter niet alleen bezighielden met drugshandel, maar ook met andere strafbare feiten, zoals woninginbraken waarbij auto's zijn weggenomen, winkelinbraken en een steekpartij. Bovendien vonden twee gijzelingen plaats, die een relatie hadden met het onderzoek

Met deze twee aangehouden personen heeft de politie nu in het totaal vijfentwintig verdachten opgepakt.

Alphen aan den Rijn Hennepkwekerijen in woningen

De politie heeft woensdag 26 maart een hennepkwekerij in een woning aan de Koraalzwam aangetroffen en ontmanteld. De politie had rond deze woning meerdere anonieme tips over vermoedens van hennepkweek ontvangen. In totaal werden 310 hennepplanten geteld. De planten en de apparatuur die nodig is voor de kweek zijn inbeslaggenomen en vernietigd. De 43 jarige bewoner is inmiddels gehoord als verdachte. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. Eerder deze week meldde de politie al het aantreffen van een kwekerij in een woning aan de Zeewinde. In die woning werden 292 hennepplanten aangetroffen en vernietigd. In een woning aan de Klepperman en in een woning aan de Bremstraat trof de politie restanten aan van een kwekerij. Deze goederen zijn eveneens inbeslaggenomen.

De politie ontvangt met enige regelmaat (anonieme) tips over hennepkwekerijen in woningen of bedrijfspanden. Bij voldoende informatie gaat de politie over tot ontmanteling van de hennepkwekerijen en de aanhouding van eventuele verdachten.

De politie wijst erop dat het hebben van hennepkwekerijen in huurwoningen reden kunnen zijn tot huisuitzetting.

Gouda Auto tegen muur na hard rijden

De politie heeft vrijdag 28 maart om 02.30 uur een 23 jarige automobilist uit Gouda aangehouden na onder meer gevaarlijk rijgedrag. Agenten reden over de Kattensingel achter de Gouwenaar toen hij zijn snelheid begon te verhogen. De agenten bleven achter de man rijden via de Spoortunnel, de Graaf Florisweg naar de Zwarteweg. Daar negeerde hij een stopteken en bleef zijn snelheid verhogen. Zonder te stoppen reed de man naar de Joubertstraat, Krugerlaan en doofde op de De La Reylaan de autoverlichting. Op de Burgemeester Martenssingel reed hij tegen de richting in in de richting van de Blekersingel. Op de F.W. Reitzstraat reed hij nog steeds met hoge snelheid over verkeersdrempels. De agenten bleven de auto volgen echter met gematigde snelheid. Terug op de Joubertstraat en de Zwarteweg zette de Gouwenaar de autoverlichting weer aan. De auto vloog op de hoek Wethouder Venteweg/Achterwillenseweg uit de bocht en botste tegen de muur van een appartementcomplex. De Gouwenaar is hierna uit de auto gestapt en weggerend. Hij werd al snel aangehouden. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd en maakt proces verbaal op. De brandweer heeft de auto uit het complex getrokken. Doordat de auto mogelijk in een technische ruimte was binnengereden werd deze zijde van het complex ontruimd. Een buurtbewoner bood onderdak aan deze bewoners.

--- einde berichten ---