Gemeente Teylingen

Teylingen

KTS leerlingen willen bioscoop in Teylingen

28 maart 2008

Donderdagochtend debatteerde leerlingen van Het Teylingen College sector KTS in de raadzaal van de gemeente Teylingen. Op school hebben de leerlingen twee weken gewerkt aan het ontwerpen van een nieuwe voorziening voor Teylingen. Een "Pier met vertier" in de Kaag, een pretpark of liever een bioscoop. De leerlingen stemden uiteindelijk in meerderheid voor een bioscoop.

Met het debat konden de leerlingen in praktijk brengen wat ze bij het vak Nederlands hadden geleerd. De KTS-burgemeester Sjors opende de zitting en leidde discussie in goede banen. De raadsleden kwamen met plannen. De echte raadsleden mevrouw Nieuwenhuizen en mevrouw Keijzer en burgerraadslid Van den Ende coachten de leerlingen. Daarna reageerden de (leerling)wethouders steeds met kritische vragen, daarbij aangespoord door wethouder Wilbrink.

KTS leerlingen willen bioscoop in Teylingen

De KTS-griffier Angelique telde na afloop de stemmen. De winnaar werd met grote meerderheid het ontwerp van een bioscoop. Het plan werd overhandigd aan wethouder Wilbrink. Zij reageerde met de vraag of de leerlingen de laatste dagen de krant gelezen hadden. Teylingen heeft namelijk plannen om een bioscoop te realiseren.

Twee weken geleden hebben alle tweede klassen van de KTS de raadzaal bezocht. Het Teylingen College sector KTS had deze maal een klas geselecteerd om het debat te voeren. In de maand april zal in het bestuurscentrum een expositie worden ingericht met beste ontwerpen van de leerlingen.