Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

Uithoorn en Woongroep Holland maken prestatieafspraken voor 2008

28 maart 2008 print
Wethouder Jeroen Verheijen en directeur Jan van den Berg Jeths van woningcorporatie Woongroep Holland zetten maandag hun handtekening onder een set van prestatieafspraken voor 2008. Woongroep Holland heeft in de gemeente Uithoorn ruim 4000 woningen.

De set van afspraken omvat nu alleen het jaar 2008. Dit jaar zal vooral in het teken staan van onderzoek en ontwikkeling van nieuw beleid. In december willen beide partijen als vervolg daarop een nieuwe meerjarige prestatieovereenkomst kunnen sluiten voor de jaren 2009-2012.

Dit voorjaar wordt daartoe allereerst in opdracht van beide partijen een woningmarkt-onderzoek verricht, dat een actueel en betrouwbaar beeld moet opleveren van de huidige en gewenste woonsituatie van de bevolking van Uithoorn. Nog voor de zomer zijn de resultaten bekend en gaan beide partijen samen met andere maatschappelijke partners in Uithoorn een brede conferentie organiseren. Tijdens de conferentie krijgen de partners de gelegenheid om hun inbreng te leveren voor het toekomstig woonbeleid.

Met de resultaten van het onderzoek en de conferentie maakt de Gemeente Uithoorn een nieuwe Woonvisie en maakt de Woongroep Holland een nieuwe ontwikkelingsvisie. Uiteindelijk leidt dit in december tot nieuwe prestatieafspraken tussen beide partijen. ^