Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 26 maart 2008

Krachtige samenwerking Openbare Bibliotheek Amsterdam en het ROC van Amsterdam.

Op vrijdag 28 maart tekenen de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) en het ROC van Amsterdam (ROCvA) een intentieverklaring in het nieuwe gebouw van de OBA.

Belevenissen
Beide organisaties gaan intensief en langdurig samenwerken om belevenissen te organiseren in de OBA. Niet alleen in de Centrale Bibliotheek op het Oosterdokseiland, maar in alle 28 vestigingen verspreid over de stad.

Ontmoeting
Het hele jaar door wil de OBA bruisen van activiteiten. De nieuwe bibliotheek is een belevenisbibliotheek. De OBA biedt de Amsterdammers informatie, educatie en cultuurbeleving. Daarnaast wil zij een centrum voor ontmoeting en participatie zijn voor alle doelgroepen in Amsterdam.

Educatie
Het ROCvA heeft alle kennis en expertise in huis om samen met de OBA educatie nog dichter bij alle doelgroepen in de Amsterdamse samenleving te brengen. Het ROCvA wil door de samenwerking met de OBA haar aanbod voor inburgeraars verbreden en voor jongeren nieuwe, aantrekkelijke en rijke leeromgevingen creëren die aansluiten bij het plan 'Aanval op de Uitval' en verbetering van taalvaardigheid.

Projecten
ETV.nl (Educatieve Televisie), onderdeel van het ROCvA, en productiehuis Frontmedia spelen een belangrijke rol bij diverse projecten. Bijvoorbeeld Leeskr8, een multimediaal programma waarmee de taalvaardigheid van (V)MBO jongeren wordt gestimuleerd. En bij de verdere inrichting van het NL-plein waar iedereen beter Nederlands kan leren.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht