Gemeente Aalten



Nationale Sportweek 2008 De kans om uw sport te promoten!

In een vooraankondiging gaven wij het al bij u aan. In 2008 vindt voor de vijfde keer de Nationale Sportweek plaats. Dit is dé week van het jaar waarin de sport in Nederland extra aandacht krijgt met allerlei activiteiten. U kunt als vereniging of sportaanbieder nu uw activiteiten doorgeven!

Regel een sportdate!
Tijdens de Nationale Sportweek kan iedereen zelf ervaren dat sporten leuk en gezond is. En dat er altijd een sport is die bij je past en die je vlakbij huis kunt beoefenen. Sporten is natuurlijk vooral leuk als je samen met een vriend of vriendin in actie komt. Dat gaan we dit jaar extra benadrukken. We sporen iedereen aan samen te sporten: regel een sportdate! Nodig je vrienden uit en doe mee aan een activiteit. Dat is de boodschap die we willen uitdragen. Ook jouw vereniging kan daaraan een bijdrage leveren.

Is jullie vereniging al klaar voor de Nationale Sportweek 2008? Van 28 maart tot en met 5 april is het weer zover: een week lang staat heel Nederland in het teken van sport. Overal vinden proeflessen, wedstrijden, demonstraties en heel veel andere sportactiviteiten plaats. Iedereen wordt opgeroepen samen met een vriend of vriendin mee te sporten. Doe ook mee! De Nationale Sportweek is hét moment om jullie sport in de schijnwerpers te zetten.

sportweek.bmp

Elke dag sportdag
Hoe meer activiteiten tijdens de Nationale Sportweek, hoe beter. Dus organiseer ook een proefles, clinic of toernooi. Bijvoorbeeld op de dag waarop jullie tak van sport centraal staat. Want net als vorig jaar heeft elke dag van de Nationale Sportweek een thema en zijn eigen BNers als ambassadeur, zoals Marco Borsato (Dag van de Watersport), Bas Muijs (Dag van de Fietssport) en Elsemieke Havenga (Dag van de Balsport). Verschillende sportbonden zijn nauw betrokken bij hun dag. De bonden organiseren zelf een evenement en sporen hun verenigingen aan om activiteiten te organiseren. Ook activiteiten van sportverenigingen die niet direct binnen een van de genoemde takken van sport vallen, zijn natuurlijk van harte welkom om mee te doen, evenals scholen.

Tal van activiteiten
Vorig jaar stonden er in Aalten een flink aantal activiteiten op het programma tijdens de Nationale Sportweek. Dat zou ook dit jaar leuk zijn. Daarbij is het belangrijk dat alle activiteiten laagdrempelig zijn, zodat niet-sporters gemakkelijk kunnen meedoen, zonder dat er sprake is van een zwaar competitie-element en zonder dat ze bang hoeven te zijn dat ze niet goed genoeg te zijn. Iedereen moet de gelegenheid krijgen te ervaren hoe leuk samen sporten is.

Naast deze lokale evenementen wordt er op landelijk niveau heel wat georganiseerd. Zo is er op zaterdag 29 maart in Arnhem een groot motorsportspektakel en vindt op donderdag 3 april, tijdens de Dag van 30 minuten een landelijke recordpoging plaats.

Verenigingen en sportaanbieders: Meld je aan!
Hoe meer verenigingen en sportaanbieders meedoen, hoe groter het aanbod van sportactiviteiten, hoe groter het succes van de Nationale Sportweek. Het is een mooie kans om jullie sport of club lokaal extra onder de aandacht te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een open dag, een open training, kennismakingsles of clinic. Daar kunnen bezoekers zoeken op tak van sport of bijvoorbeeld op gemeente of doelgroep. Informeer ook bij jullie bond. Organiseer dus een mooi evenement en meld dat aan op de website van de Nationale Sportweek: www.nationalesportweek.nl. Voor iedere op de website aangemelde activiteit ontvang je een spandoek, cd, posters, sportweekkaarten en een vermelding op de site.

We verzoeken jullie om deze activiteiten ook door te geven aan de gemeente. Wij zullen de plaatselijke activiteiten van de sportaanbieders verzamelen en in een totaaloverzicht publiceren op de gemeentepagina in Aalten Vooruit en de Band.
Wilt u als sportaanbieder uw activiteiten in deze week graag vermeld zien neem dan vóór 12 maart contact op met Bregje Rensen 0543-493257 (aanwezig op maandag en woensdag de hele dag en donderdagochtend) of meld je activiteit op b.rensen@aalten.nl.

Van belang hiervoor zijn in ieder geval:

- Activiteit:

- Dag:

- Tijd:

- Organisatie:

- Locatie:

- Contactpersoon en telefoonnummer/e-mail:

- Eventuele kosten:

- Bijzonderheden: