Ingezonden persbericht


Gratis optredens met lokale support-act van Eindhovense band Elconjo Locals Only! on Tour in Dynamo Eindhoven

Op vrijdag 28 maart vindt de Eindhovense editie plaats van Dommelsch Locals Only! on Tour in poppodium Dynamo. Daar geven de Eindhovense band Elconjo en Local Heroes Leine, Monstertux en SAT2D een gratis optreden in het kader van Dommelsch Locals Only! on Tour 2007/2008.

De Locals Only! -avond in Dynamo wordt geopend door de van oorsprong Eindhovense band Elconjo. De Eindhovenaren spelen niet bepaald liedjes over bloemetjes, regenbogen of gecompliceerde gevoelens, maar denk eerder aan bands als AC/DC, Motörhead en Peter Pan Speedrock. Het publiek in Dynamo mag zich voorbereiden op een partij onversneden rock van de 21ste eeuw; hard, snel, strak en rauw.

Local Heroes
Na de meedogenloze opwarmer van Elconjo, geven de Local Heroes Leine, Monstertux en SAT2D een gratis optreden. Naast de optredens voor Dommelsch Locals Only! in twintig toonaangevende poppodia door heel Nederland, hebben de bands al aardig wat successen geboekt. Zo is de Amsterdamse Leine de winnaar van de 'Grote Prijs van Nederland 2007' en heeft 'Independent Music Award' -winnaar Monstertux de prijs voor 'Beste Act' van het Friese popgala in de wacht weten te slepen. Het meest recente succes is geoogst door SAT2D, die op 10 februari 2008 de Limburgse bandcompetitie 'Nu of Nooit' heeft gewonnen en volgens de traditie Pinkpop 2008 mag openen. Leine, Monstertux, SAT2D en Elconjo zijn op vrijdag 28 maart 2008 vanaf 20.30 uur gratis in actie te zien in de Concertzaal van Dynamo in Eindhoven.


- Monstertux is een Friese band die haar repertoire omschrijft als 'monsterrock' met een onmiskenbaar eigen geluid. De band is in 2007 met de 'Dommelsch Independent Music Award' bekroond tot beste independent band van Nederland.
- De jonge SAT2D maakt pop-/rocksongs met soms een snufje punk en emo. SAT2D is de winnaar van de Limburgse bandcompetitie 'Nu of Nooit' en mag volgens de traditie het Pinkpopfestival openen. Hun succes is vooral te danken aan het energieke en goed op elkaar afgestelde spel.
- Singer/songwriter Leine uit Amsterdam geeft een eigenzinnige draai aan rustige pop met jazzinvloeden. Leine is de winnaar van 'De Grote Prijs 2007' en is misschien wel de bekendste naam uit het afgelopen seizoen van Dommelsch Locals Only!

Dommelsch Locals Only! is Nederlands grootste platform voor independent talent. Het biedt een uitgebreid pakket aan ondersteunende elementen waar talentvolle nieuwe bands de ruimte krijgen zich inhoudelijk verder te ontwikkelen en om zich op podia, radio, televisie en internet te presenteren voor een groter publiek. Muziekliefhebbers kunnen zo -en veelal gratis- kennis maken met nieuw talent. Jaarlijks worden door het Nederlandse publiek en een vakjury (LiveXS Popmagazine, Fabchannel, KXradio en Dommelsch) de zes beste bands uitgeroepen tot 'Local Heroes', die vervolgens de gelegenheid krijgen om live te spelen op een groot aantal Dommelsch podia en festivals.

Beeldmateriaal is te downloaden van www.het-monumentale.nl/downloads.php. Daar staat een foto van Monstertux klaar. Er zijn uiteraard interviewmogelijkheden met alle bands of bijvoorbeeld met initiatifnemer Dommelsch.

HET MONUMENTALE

promotie & educatie voor de muzieksector

Evelyne Levêke

Jansveld 31, 3512 BE Utrecht

Postbus 553, 3500 AN Utrecht

M: 06 - 4500 8427 - F: 08 - 4224 8808

evelyne@het-monumentale.nl - www.het-monumentale.nl