Gemeente Delft

Kunstenaar gezocht voor metamorfose brug Delftse Hout

De gemeente Delft daagt kunstzinnige Delftenaren uit om ideeën aan te leveren voor een nieuw 'gezicht' van de brug in recreatiegebied de Delftse Hout. Een vakkundige jury maakt een voorselectie uit de binnengekomen inzendingen, waarna in de maand juni bewoners van Delft een stem krijgen in de keuze voor het winnende ontwerp. De winnaar wordt voor de zomervakantie bekend gemaakt. Het ontwerp wordt eind 2008 uitgevoerd.

De brug heeft vier zijden en is ongeveer 23 meter lang en 1,3 meter hoog. Hij is wit en heeft bijna volledig gesloten leuningen. Deze recentelijk geplaatste leuningen moeten gevaarlijke manoeuvres, zoals het van de brug in het water springen, voorkomen. In het tweede deel van dit project, wil Delft de betrokkenheid van bewoners bij de Delftse Hout vergroten door de leuningen op kunstige wijze een nieuw gezicht te geven.

De gemeente vraagt kunstenaars om na te denken over manieren om de brug te positioneren en/of te integreren in zijn omgeving. De ontwerpers van de drie beste inzendingen krijgen ¤ 500,-- aangeboden om hun ideeën verder uit te werken. Deelnemers kunnen hun schetsontwerp op A-3 formaat vóór 21 april sturen naar de gemeente Delft, Secretariaat vakteam CKE t.a.v. Hilde van Slooten, Postbus 78, 2600 ME in Delft. Meer informatie én alle wedstrijdcriteria staan op www.gemeentedelft.info/delftsehout


*** Er wordt alleen een winnend ontwerp gekozen als de inzendingen voldoen aan de gevraagde kwaliteit. De ontwerpen van de inzenders kunnen door de gemeente in het kader van de wedstrijd worden gepubliceerd.


---



Gemeente Delft