GTI NV

Fabricom Oil & Gas scoort opdracht van Cirrus Energy voor de complete fabricage en installatie van gasproductieplatform

IJmuiden, 28 maart 2008

Fabricom Oil & Gas B.V. heeft een strategisch zeer belangrijke opdracht verworven voor de bouw van een compleet platform voor Cirrus Energy Nederland B.V. Als relatief nieuwe speler op de Nederlandse offshore markt speelt Cirrus in op de behoefte om kleinere gas- of olievelden in de Noordzee rendabel te exploiteren. Fabricom Oil & Gas maakt deze exploitatie mogelijk door zowel de fabricage als de installatie en het onderhoud integraal te verzorgen. De plaatsing en de in gebruik name van het platform ten noorden van Ameland staat voor de tweede helft van 2008 gepland.

Als 'Total Care partner' levert Fabricom Oil & Gas efficiënte oplossingen voor de exploitatie van kleinere velden. "We hebben een uniek concept ontwikkeld waarmee we onze klanten compleet ontzorgen: het 'Total Care Concept". Deze opdracht van Cirrus Energy Nederland, waarbij we een compleet nieuw platform voor de klant bouwen past hier perfect in, aldus Jaco Fleumer, commercieel manager van Fabricom Oil & Gas. De offshore installatie wordt door Fabricom Oil & Gas met de JB 110 (het hefeiland van Jack Up Barge, B.V.) uitgevoerd. Het geheel valt onder de certificatie van Lloyds. Fleumer is trots op de procesbewaking en uitvoering van het project. "We werken met een geïntegreerd en op maat samengesteld contractmanagementteam, waarin ieder eigen specialismen en verantwoordelijkheden heeft. Daarnaast houden de directies van beide bedrijven regelmatig een vinger aan de pols in het "steering committee".

Efficiënt, duurzaam én veilig
Het Minimal Facilities Platform is een energie efficiënt platform dat door eigen windmolens en zonne-energiepanelen volledig in haar eigen energiebehoefte voorziet. Het platform is bovendien duurzaam ontwikkeld. Het kan in zijn geheel worden hergebruikt en op een andere locatie weer modulair worden opgebouwd. Zeker bij de exploitatie van marginale velden is dit een groot voordeel. Het platform gaat volledig onbemand draaien. Voor toegang tot het platform worden faciliteiten voor het door Fabricom Oil & Gas in samenwerking met Amec ontwikkelde Offshore Access Systeem aangebracht. Hiermee kunnen medewerkers ook bij slechte weersomstandigheden comfortabel en veilig het platform bereiken vanaf een bevoorradingvaartuig. Zowel het Offshore Access Systeem als de onbemande exploitatie dragen in significante mate bij aan het veilig werken op zee.

Fabricom Oil & Gas levert expertise in engineering, fabricage en onderhoud voor zowel onshore- als offshoreprojecten. Met vestigingen in zowel Noorwegen, Verenigd Koninkrijk, België en Nederland is Fabricom sterk vertegenwoordigd in en rondom de Noordzee. Fabricom Oil & Gas maakt onderdeel uit van de SUEZ Energy Services; een van de vier internationale bedrijfsonderdelen van de beursgenoteerde, industriële SUEZ groep. SUEZ Energy Services, Europees leider op het gebied van installaties en technische dienstverlening, ontwikkelt voor opdrachtgevers in de industrie, utiliteit en infratechniek, waardevolle oplossingen met betrekking tot ontwerp, realisatie en onderhoud van technische installaties, evenals oplossingen voor energiebeheer en langdurig multidisciplinair beheer. SUEZ Energy Services telt 67.000 medewerkers en realiseerde in 2007 een omzet van 11.3 miljard Euro.

Nadere informatie over Fabricom Oil & Gas is verkrijgbaar bij:

FABRICOM OIL & GAS BV
Arno van Poppel, Managing Director
Strandweg 4, 1976 BS IJmuiden
P.O. Box 73, 1970 AB IJmuiden
Telefoon: + 31 255 - 561 065
Mobiel: + 31 6 55 85 30 01
email: arno.van.poppel@fabricom.nl; internet: www.fabricom.nl

Of bij:
Ingrid Clauwaert, Manager Public Relations
Kosterijland 50, 3981 AJ Bunnik; postbus 210, 3980 CE Bunnik Telefoon: + 31 30 656 94 59; fax: + 31 30 656 94 15 email: ingrid.clauwaert@gti-group.com; internet: www.gti-group.com