Ingezonden persbericht


Persbericht

Kodak breidt portfolio digitale fotolijsten uit

Quick Touch Border en een reeks nieuwe toepassingen voor het gemakkelijk delen van foto's en video als nieuwste toevoegingen aan de reeks digitale fotolijsten

Bunschoten, 28 maart 2008 -- Eastman Kodak Company (NYSE:EK) kondigt vandaag de uitbreiding aan van het portofolio van digitale fotolijsten dat zorgt voor een nog meer gepersonaliseerde en intuïtievere kijkervaring. De nieuwe digitale fotolijsten zijn beschikbaar in 8-inch en 10-inch multimedia, en 7-inch standaard foto versie. De stijlvolle fotolijsten bevatten een reeks nieuwe toepassingen zoals het nieuw aangekondigde Quick Touch Border en accessoires.

â-< De bediening van de fotolijst is nog nooit zo gemakkelijk geweest dankzij Quick Touch Border die met slechts één aanraking van de vinger voor een simpele bediening zorgt, terwijl het scherm vingerafdruk en vetvrij blijft.

â-< Foto's van de PC naar de Kodak EASYSHARE digitale fotolijst overzetten kost dankzij de nieuwe Kodak EASYSHARE digitale schermsoftware nu nog minder moeite. Naast het organiseren en bewerken van foto's maakt deze software het mogelijk om alle favoriete foto's en fotopresentaties van de computer eenvoudig op de fotolijst te zetten.

â-< De digitale fotolijsten van Kodak tonen afbeeldingen in HD-formaat (16:9). De kleurkwaliteit is afgestemd op de kleurstandaarden van Kodak en er wordt gebruik gemaakt van Kodak Color Science voor heldere kleuren en aangename huidtinten waardoor foto's in prachtige kleuren en in detail worden weergegeven.

'De succesvolle en vooraanstaande digitale fotolijsten van Kodak geven consumenten de mogelijkheid hun foto's tot leven te brengen door ze van de computer af te halen en in geweldige kwaliteit thuis of op kantoor te tonen,' zegt John Blake, general manager Digital Capture and Devices, Vice President, Eastman Kodak Company. 'Door de toevoeging van Quick Touch Border heeft Kodak de consumentenervaring nog intuïtiever en dienstbaarder gemaakt.'

Om de fotolijst zo goed mogelijk aan te laten sluiten op het interieur, worden er twee covers mee geleverd: in de kleuren cranberry rood en zilver. Daarnaast zijn er optionele frontjes beschikbaar in mahonie met een gouden cover, zilver met een blauwe cover, zwarte Shadowbox met een champagne cover en Espresso Shadowbox met een zwarte cover. De covers en frontjes zijn eenvoudig aan te passen en sluiten aan op ieders persoonlijke stijl.

De kenmerken van de Kodak EASYSHARE digitale fotolijst:

â-< De Kodak EASYSHARE M820 en M1020 fotolijsten tonen frisse, heldere foto's en video's op respectievelijk 8 inch en 10 inch (diagonaal) schermen. De installatie is gemakkelijk en dankzij de verlichte Quick Touch Border en 'de unieke scroll toepassing van Kodak, kan men met één simpele actie gemakkelijk door de verschillende afbeeldingen bladeren. MP3-muziek kan worden afgespeeld via de ingebouwde luidsprekers, dat voor een extra dimensie zorgt bij fotopresentaties. Geniet van elke JPEG foto, de meeste videoformaten (MPEG 1 en 4) en MP3 muziek, gebruikmakend van alle populaire geheugenkaartformaten (CF, SD, MMC, xD en MS). Met 128MB intern geheugen kunnen de fotolijsten tot maximaal 300 foto's opslaan en zelfs nog meer foto's wanneer gebruik gemaakt wordt van de geheugenkaartslots of door digitale bestanden te kopiëren van een digitale camera, thuiscomputer, of USB Jump Drive.

â-< De Kodak EASYSHARE P720 fotolijst heeft een 7-inch scherm van hoge kwaliteit en Quick Touch Border. Naast de USB flash drive, biedt de Kodak EASYSHARE P720 slots voor SD, MMC, xD en MS-kaarten, plus een extra SD-slot om de fotolijst te configureren met de gewenste hoeveelheid geheugen. Dankzij het nieuwe strakke ontwerp kan de fotolijst ook gemakkelijk en netjes aan de muur gehangen worden.

Prijzen en beschikbaarheid

Alle Kodak producten liggen vanaf begin juni in de winkels en zijn verkrijgbaar via www.kodak.nl. De prijzen van de verschillende modellen zijn:

Adviesprijs van de Kodak EASYSHARE M820: ¤ 179,--

Adviesprijs van de Kodak EASYSHARE M1020: ¤ 299,--

Adviesprijs van de Kodak EASYSHARE P720: ¤ 119,--

Kodak EASYSHARE Software Digital Frames Edition, is beschikbaar voor alle EASYSHARE digitale fotolijsten en gratis te downloaden via www.kodak.nl


- einde -