Ingezonden persbericht


Hotpoint-Ariston introduceert Super Silent Aqualtis was-droogcombi

Meer was- en droogcapaciteit, minder energiegebruik

De Meern, 28 maart 2008 - Ruimte besparen en ook nog meer wassen en drogen op een energiezuinige manier? Hotpoint-Ariston biedt uitkomst met de Aqualtis-was-droogcombi. Hotpoint-Ariston brengt deze succesvolle machine op de markt met een nog grotere trommelinhoud. De Aqualtis (AQGMD 149) kan nu acht kilo wassen en zes kilo drogen: meer dan voldoende om alle was voor het gehele gezin in één keer te doen. Bovendien kost dit bijzonder weinig energie: met energieklasse A is deze combi namelijk uiterst energiezuinig.

De Aqualtis is eveneens gebruiksvriendelijker dan traditionele machines. Zo heeft de was-droogcombi een grotere trommelopening (35 centimeter doorsnee). De deur is hoger geplaatst dan bij conventionele machines en onder een lichte hoek van acht graden schuin naar boven gekeerd. Dit vereenvoudigt het in- en uitladen van wasgoed. Gebruikers hoeven niet langer te bukken om de was in de energiezuinige automaat te stoppen. En door de schuine trommel kunnen ze in één oogopslag zien of er nog was is achtergebleven. Ook wat betreft bediening voeren eenvoud en gemak de boventoon. De vernieuwde Aqualtis heeft een intuïtieve draaiknop om het was- of droogprogramma in te stellen en een digitaal scherm waarop de instellingen en de voortgang snel inzichtelijk zijn.

Bed&Bath-cyclus en Woolmark Care-programma

De machine biedt een volledig scala van was- en droogfuncties voor uiteenlopende soorten wasgoed. Gebruikers kunnen al het bad- en beddengoed in een keer wassen en drogen met de Bed&Bath-cyclus. Ook voor fijne was en wollen producten heeft de was-droogcombi speciale functies. Met het Woolmark Care-programma zijn gebruikers ervan verzekerd dat delicate stoffen in topvorm uit de machine komen. En niet alleen voor grote hoeveelheden was, maar ook voor snelwasjes in kleine volumes is de Aqualtis ideaal. Daarvoor heeft de was-droogcombi een energiezuinig en kortstondig spaarprogramma.

De Aqualtis heeft een uiterst stille werking. Het Super Silent-systeem zorgt ervoor dat de Aqualtis beduidend minder geluid maakt dan andere was-droogautomaten. Dennis Herremans, Trade Marketing Manager van Hotpoint-Ariston: "De Aqualtis-was-droogcombinatie is een uitbreiding van de succesvolle lijn Aqualtis-wasmachines die niet voor niets behoren tot de best verkochte wasmachines in Europa."

De Aqualtis-was-droogcombi is vanaf nu verkrijbaar voor 699 euro incl. btw. Voor meer informatie over de Aqualtis-was-droogcombi: www.hotpoint-ariston.nl.

Indesit Company

Indesit Company is de op één na grootste producent van huishoudelijke apparaten in Europa en bezet wereldwijd de vijfde positie. Het bedrijf verkocht in 2006 ruim 14 miljoen apparaten en realiseerde daarmee een omzet van meer dan drie miljard euro. Indesit, Hotpoint-Ariston en Scholtès zijn de bekendste merken van Indesit Company. Het bedrijf heeft wereldwijd 18 fabrieken en 22 commerciële vestigingen met in totaal 17.000 werknemers.

Voor meer informatie en high-res beeldmateriaal:

Lammers van Toorenburg Benelux PR

Stella Jansen / Jasper Koek

Tel.: 030 - 65 65 070

E-mail: indesit@lvtpr.nl