Imtech NV

Published: 11:30 28.03.2008 GMT+1 /Source: Imtech N.V. /AEX: IMUN /ISIN: NL0000361269

Imtech verwerft diverse orders in de internationale olie en gas-sector

Gouda, 28 maart 2008 - Imtech Analyser Systems en Imtech Vonk, onderdeel van Imtech international Oil & Gas group, hebben internationaal aanzienlijke orders ontvangen met een totale contractwaarde van circa 40 miljoen euro.

Qatar
Voor een revolutionair nieuw type raffinaderij in Qatar waarbij aardgas omgezet gaat worden in synthetische vloeibare brandstoffen gaat Imtech Analyser Systems alle proces-analysesystemen ontwikkelen en leveren, inclusief de bijbehorende analyse-managementsystemen en een - in eigen huis ontwikkeld - software pakket. De totale waarde van deze opdracht bedraagt circa ¤ 20 miljoen.

Egypte
Ook in Egypte werkt Imtech Analyser Systems op dit moment aan diverse opdrachten voor meteringsystemen. Met deze hightech systemen wordt zowel het geleverde volume als de samenstelling en de kwaliteit van het gewonnen gas en de olie gemeten. De metingen vinden volledig geautomatiseerd plaats met behulp van de nieuwe Imtech FX flowcomputer waarvoor Imtech zelf de hard- en de sofware ontwikkelde. Deze behoort tot de hoogste professionele standaarden ter wereld. Deze opdrachten hebben een totale waarde van circa 8 miljoen euro.

Nigeria
Voor de ontwikkeling van het Gbaran Ubie-veld door Shell Nigeria verwierf Imtech Vonk de opdracht voor de levering van 13 elektrische substations. De substations zorgen voor een gegarandeerde energievoorziening van de verschillende winning- en flowstations in dit gebied. Imtech Vonk verzorgt alle elektriciteitsvoorzieningen, die in geprefabriceerde gebouwen worden gezet. De vier grootste gebouwen, waaronder één van 26 meter lang en negen meter breed, worden in de haven in Haren (Ems) geassembleerd. Op die manier kunnen deze gevaartes in één keer op een schip gezet worden. De overige gebouwen worden begin volgend jaar op het eigen Imtech-terrein in Coevorden geassembleerd. De opdracht heeft een totale waarde van circa 4 miljoen euro.

Maleisië
Voor de raffinaderij van Shell Malaysia in Bintulu heeft Imtech Vonk een opdrachten verworven voor het leveren van twee besturingssystemen. Deze worden in Coevorden in geprefabriceerde gebouwen geplaatst. Het gaat om een besturingsinstallatie voor een nieuwe te realiseren pilot plant en om een nieuw besturingssysteem voor de uitbreiding van de huidige productiecapaciteit. Naar verwachting zullen beide systemen in de loop van 2008 worden opgeleverd en in bedrijf genomen. Deze opdrachten vertegenwoordigen een waarde van 5 miljoen euro.

Seriële productielijn Rhadox
De reclamecampagne voor het vernieuwde Imtech Analyser-apparaat Rhadox was zeer succesvol en resulteerde in een ordertoename van 150 procent. Hiervoor is een constante seriële productielijn opgezet. Voor een groot aantal LNG-terminals wereldwijd gaat Imtech een zeer grote hoeveelheid LNG-samplers maken. Dit door Imtech zelf ontwikkelde monster name systeem neemt automatisch monsters van vloeibaar aardgas volgens een vastgesteld tijdsschema.

Totaaloplossingen
Imtech is een van de weinige technologie-ondernemingen die in staat is totaaloplossingen aan te bieden. Hiervoor werken twee industriële business units van Imtech nauw samen: Imtech Analyser Systems verzorgt het meteringtechnische - en analyse deel, Imtech Vonk neemt het automatisering systeem, de energievoorziening en het procesbeveilgingssysteem voor haar rekening.

Nadere informatie
Imtech N.V.
Mark Salomons
Secretaris van de Vennootschap
Telefoon: (0182) 54 35 14
E-mail: mark.salomons@imtech.eu
www.imtech.eu

Profiel Imtech
Imtech N.V. is een Europese technische dienstverlener op het gebied van elektrotechniek, ICT en werktuigbouw. Met meer dan 18.000 medewerkers realiseert Imtech opbrengsten van ruim 3,3 miljard euro op jaarbasis. Imtech heeft sterke posities in de markten buildings, industry en infra/mobility in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oost-Europa, de UK, Ierland en Spanje en in de mondiale maritieme markt. In totaal bedient Imtech 14.000 klanten. Imtech biedt toegevoegde waarde in de vorm van integrale en multidisciplinaire totaaloplossingen die leiden tot betere bedrijfsprocessen en meer rendement voor opdrachtgevers én van de klanten die zij op hun beurt bedienen. Imtech biedt ook oplossingen die bijdragen aan een duurzame samenleving, bijvoorbeeld op het gebied van energie, milieu, water en mobiliteit. De aandelen Imtech zijn genoteerd op de effectenbeurs van Euronext, waar Imtech is opgenomen in de Midkap Index en de Next 150 index.

Imtech N.V. Quinterium Offices I Kampenringweg 45-A 2803 PE Gouda The Netherlands Phone +31 (0)182 543 543 Fax +31 (0)182 543 500 Email: info@imtech.nl