Politie Amsterdam-Amstelland



Afpersers aangehouden bij geldoverdracht / Rijnstraat (28/03/08)

De politie Amsterdam Amstelland heeft 2 personen aangehouden op verdenking van de afpersing van een Amsterdammer. Zij werden afgelopen dinsdagmiddag in de Rijnstraat op heterdaad aangehouden toen het slachtoffer een kleine twee ton aan hen overdroeg. In totaal is er voor ruim een miljoen euro afgeperst.

Hij werd door een echtpaar, een 44-jarige man en 49-jarige vrouw uit Amsterdam, onder druk gezet, waardoor ze hem tot afgifte van een groot geldbedrag wisten te bewegen. Daar leefden ze uitbundig van. Zij kochten luxe goederen, dure autoâs en gaven grote feesten. Na de aanhoudingen zijn huiszoekingen geweest, waar bij een aanzienlijk bedrag aan cash geld werd aangetroffen. Drie luxe personenautoâs werden eveneens inbeslaggenomen.

Bedrijfsoverval / Kuiperbergweg (28/03/08)

Een bedrijf aan de Kuiperbergweg in Amsterdam Zuidoost is op donderdagmiddag 27 maart, rond halfzes, door twee daders met een vuurwapen overvallen. De aanwezige eigenaar werd gekneveld en mishandeld. De daders gingen er met een onbekend geldbedrag vandoor.

Kort na het sluiten van het bedrijf kwamen de twee daders het pand binnen. Zij overmeesterden het slachtoffer, bonden hem vast en blinddoekten hem. Ook werd hij mishandeld. Onder bedreiging van een vuurwapen moest hij een geldsom afgeven. De daders zijn er vermoedelijk op een scooter vandoor gegaan. Rechercheurs van Bureau Opsporing van district Oost hebben de zaak in onderzoek.