Ingezonden persbericht


Persbericht

EINDHOVEN, 28 maart 2008

KNHS Kampioenschappen welkom in Eindhoven

In tegenstelling tot de berichtgeving door de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) zijn de KNHS dressuurkampioenschappen in de klassen ZZ-Licht, ZZ-Zwaar en Lichte Tour welkom tijdens het Concours Hippique Eindhoven. In een nieuwsbericht op 26 maart jongstleden suggereert de sportbond dat de organisatie van het NK Dressuur in Eindhoven deze kampioenschappen niet in het programma gepast krijgt. De organisatie ontkent dit. Volgens een woordvoerder is het juist de KNHS zelf geweest die heeft gevraagd om de eigen kampioenschappen te verplaatsen. De reden zou de vroege datum van het evenement zijn waardoor de sportbond de kwalificatiewedstrijden niet meer kon inplannen. Het Internationaal Concours Hippique Eindhoven wordt sinds jaar en dag gehouden tijdens het Hemelvaartweekend, dit jaar van 1 tot en met 4 mei.

De Nederlandse Kampioenschappen Dressuur voor Junioren, Young riders en Senioren vinden wel gewoon plaats in Eindhoven. In de overeenkomst met de KNHS is hiervoor een optie opgenomen voor nog eens drie jaar, tot en met 2011.

De organisator betreurt het dat het nu lijkt alsof de KNHS kampioenschappen niet welkom zijn in Eindhoven. Het is nog steeds mogelijk om de kampioenschappen in Eindhoven te houden. Wij hebben er de juiste faciliteiten voor. De KNHS moet de kwalificaties regelen en wij zorgen voor een prachtige finale , aldus de organisatie van Concours Hippique Eindhoven.

51d632.gif

Ingezonden persbericht