Gemeente Dirksland


Nieuwsberichten

28-03-2008
Gemeente Dirksland lanceert nieuwe website

Dirksland, 28 maart 2008

Gemeente Dirksland lanceert nieuwe website

Vanaf dinsdag 1 april 2008 is de geheel vernieuwde website van de gemeente Dirksland voor iedereen te bekijken. Het adres - www.dirksland.nl - is hetzelfde, maar inhoudelijk is de site aangepast. Met de nieuwe website wordt niet alleen ingezet op een verbeterde dienstverlening, maar deze voldoet ook op technisch gebied aan de eisen van deze tijd. De website is vormgegeven en opgebouwd in samenwerking met SimSolutions te Rotterdam.

Readspeaker
De website is uitgerust met een readspeaker. Hierdoor kunnen slechtzienden met een simpele muisklik de tekst op de website horen.

Meldpunt
Via een snelkeuzemenu kunnen oplettende burgers rechtstreeks via email melding maken van bijvoorbeeld losliggende stoeptegels of niet functionerende straatverlichting. Het gaat hierbij voornamelijk om meldingen die betrekking hebben op de openbare ruimte in de gemeente Dirksland. De meldingen worden ontvangen en afgehandeld door het taakveld Weg en Waterbouw van de gemeente Dirksland.

Evenementenkalender
Evenementen die worden georganiseerd binnen de gemeente Dirksland kunnen zowel door verenigingen als individuen - minimaal een week voor aanvang - worden aangemeld. In de overzichtelijke evenementen kalender kan men gemakkelijk zien waar iets te beleven is.

Productencatalogus
De productencatalogus biedt een overzicht van producten die de gemeente Dirksland levert aan inwoners, bedrijven en instellingen. In deze productencatalogus is eveneens de Samenwerkende Catalogi opgenomen. Dit is een samenvoeging van productencatalogi van de verschillende overheden, zoals Rijk, Provincie en Waterschappen. Als u iets over een dienst of product wilt
weten - bijvoorbeeld een subsidie, vergunning, heffing of uitkering - wordt u automatisch doorgelinkt naar de "leverancier" van dit product.

Foto van de week
Wie een mooie foto heeft gemaakt in de gemeente Dirksland kan deze mailen naar de webredactie. Iedere week wordt de mooiste foto gekozen en als "Foto van de week" op de website geplaatst. De rechten van de ingezonden foto's worden overgedragen aan de gemeente Dirksland. Deze foto's worden opgenomen in een digitaal fotobestand en kunnen gebruikt worden als promotiefoto's voor de gemeente.

In 2007 is gestart met de opzet voor de nieuwe website. Een gemeentelijke website zal altijd in beweging zijn. De komende maanden zal dan ook verder gewerkt worden aan een professionele en gebruiksvriendelijke website. De digitale dienstverlening wordt onder meer uitgebouwd met Simbri, een burger- en raadsinformatiesysteem waarmee agenda's en notulen gemakkelijk zijn op te vragen. Ook beleidsnota's en verordeningen zijn via deze agenda's te lezen. In de nabije toekomst wordt het ook mogelijk om diverse aanvragen via een digitaal formulier in te dienen en ook de betalingen via de website te voldoen (SimKassa). In combinatie met een digitaal loket kunnen in de toekomst betalingen veilig en simpel via het internet worden gedaan.