Gemeente Rotterdam

Nieuw college staat te trappelen

Vandaag presenteerde B&W Next zich aan de pers en belangstellende Rotterdammers. B&W Next bestaat uit jongeren tussen de 18 en 27 jaar. Zij vormen een afspiegeling van de Rotterdamse jongeren.

Bij de presentatie stapte de B&W Next leden op het podium en presenteerden zich. Allemaal droegen ze een T-shirt waarop hun missie stond. Dit T-shirt werd vervolgens overhandigd aan de wethouder waarmee ze een duo gaan vormen.

Het Rotterdamse college van B en W gaat de jonge wethouders inzetten als sparringpartners. Zij vormen koppels met de collegeleden. Hun taak is om het College te inspireren, te steunen en scherp te houden op het gebied van jongerenthema's.

Op andere gedachten brengen
De B&W Next burgemeester en wethouders gaan mee op werkbezoeken van bestuurders maar nemen hen op hun beurt ook mee in de wereld van jongeren. Daarnaast wisselen zij als duo geregeld van gedachten en sparren ze over jongerenkwesties.

B&W Next zal tot na Jongerenhoofdstad 2009 signalen afgeven en het college waar nodig op andere gedachten proberen te brengen. Daarbij zoeken ze steeds naar goede praktijkvoorbeelden om de kansen die er liggen tussen de oren van de beslissers te krijgen.

Samenstelling
Alle Rotterdamse jongeren hadden de mogelijkheid om zich op te geven als kandidaat. Tijdens een uitgebreide selectieprocedure is gekeken naar het enthousiasme van de jongeren. Maar wat vooral meespeelde was de vraag of de kandidaten een grote groep jongeren vertegenwoordigen en of ze goed weten wat er onder hun achterban speelt.

De uiteindelijke samenstelling van B&W Next is zeer divers; van jong tot oud, van werkend tot studerend, van hoger tot lager opgeleid, van Noord tot Zuid. B&W Next kandidaten vertegenwoordigen een doorsnede van alle Rotterdamse jongeren.

De wethouders en burgemeester maken kennis met de wethouders en burgemeester Next

Bron: Bestuursdienst, 28-03-2008