Gemeente Dordrecht


Datum 21 maart 2008

Onderwerp Uitnodiging

Opening EcoShape in Dordrecht

Geachte redactie,

Vanuit de ondersteuning in de uitvoering van de impulsen van de Economische Adviesraad Dordrecht (EAD) zijn door het gemeentebestuur van Dordrecht diverse activiteiten ontwikkeld. Meest opvallende resultaat voor de EAD is daarbij het aantrekken van het Topinstituut Waterbouw en Ecologie in Dordrecht:

De vestiging van dit Topinstituut is het resultaat van een samenwerking tussen gemeente, regionaal bedrijfsleven en Economische Adviesraad Dordrecht. Overheid, kennisinstellingen en bedrijfsleven gaan gezamenlijk een bedrag van 27 miljoen investeren, waarvan 13 miljoen vanuit het Innovatiefonds van het Ministerie van Economische Zaken, in onderzoek naar nieuwe ontwerpconcepten waarbij economische en infrastructurele functies door middel van waterbouwkundige ingrepen worden gerealiseerd vanuit ecologische en duurzaamheids principes.

Het programma Building with Nature gaat worden uitgevoerd door de stichting EcoShape. De gemeente Dordrecht, met een sterke historisch band met water en visie op innovatie, wordt de thuisbasis. De vestiging maakt het mogelijk om Dordrecht bovenregionaal te positioneren als `Centre of Excellence' op het gebied van waterbouw en duurzaamheid.

De heer F.J. van den Oever (wethouder Economische Zaken, Grondbedrijf, Stadsbeheer, Verkeer en Vervoer, Dordrecht) heet u vrijdag 28 maart om 15.00 uur welkom. Om 16.00 uur vindt de officiële openinghandeling plaats door mevr. Ir. A.G.Nijhof, Directeur ­ Generaal Water bij Verkeer en Water- staat. Spekers zijn onder meer R.J.G. Bandell, burgemeester van Dordrecht en dr. P.A.M. Berdowski, voorzitter raad van bestuur Koninklijke Boskalis Westminster NV.

EcoShape vindt u aan de Burg. de Raadtsingel 69 te Dordrecht (tegenover Centraal Station).

Mocht u meer willen weten over EcoShape, belt u dan met de heer J. van de Meene, Boskalis, tel. 078 69 69 533.

Ik hoop u 28 maart te kunnen begroeten in Dordrecht.

Met vriendelijke groet,

L. den Otter
Communicatieadviseur


---- --