TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 26-03-2008

Televisie
TROS TV SHOW OP REIS
Uitzending vrijdag 28 maart
Nederland 1 - 21.28 uur

ANDRÉ RIEU IN EXTRA LANGE TROS TV SHOW

In een extra lange aflevering (bijna anderhalf uur) van de TROS TV SHOW OP REIS van vrijdag 28 maart gaat Ivo Niehe thuis bij André Rieu in Maastricht op zoek naar de reden voor zijn wereldwijde succes. Uit opnames van concerten in Duitsland, Japan, Canada en Amerika blijkt dat Rieu langzamerhand uitgroeit tot de beroemdste Nederlander in het buitenland. Inmiddels trekt hij de wereld over met het grootste transportabele decor uit de geschiedenis: het op ware grootte nagebouwde Weense slot Schönbrunn.

In de uitzending de emotionele reactie na de première in Toronto van vader André en zijn 26-jarige zoon Pierre Rieu, die de productie van deze wereldtoernee voor zijn rekening neemt. De opbouw van het decor door 250 man crew duurt 5 dagen, het afbreken vergt 72 uur. Het slot is 122 meter breed, 36 meter hoog en bestaat onder andere uit twee ijspistes, de danszaal van Schönbrunn, twee fonteinen en gouden kroonluchters. Het aantal medewerkers aan de show is 450.

Rieu komt met deze World Stadium Tour in juni naar de Amsterdam Arena voordat hij eind van het jaar zeven concerten geeft in de grote stadions van Australië. Het laatste optreden vanuit Melbourne wordt wereldwijd live uitgezonden.




TROS