Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Gemeente Barendrecht en De Kleine Duiker maken Zuidpolder groener

BARENDRECHT (donderdag 27 maart 2008) ­ Op vrijdag 28 maart planten wethouder Bas Nootenboom (ruimtelijke ordening) en Cees van den Heuvel (voorzitter Stichting De Kleine Duiker) omstreeks 10.00 uur de eerste boom als afscherming van de rioolwaterzuiveringsinstallatie aan de Achterzeedijk. Het planten van deze grote boom is de symbolische start voor het verder inrichten van de Zuidpolder. In totaal worden hier 290 populieren geplant.

De aanplant van de jonge populieren is zogenoemd `compensatiegroen' van een perceel in het dorp Ameide in de gemeente Zederik. Het idee om de bomen te herplanten in Barendrecht is een initiatief van de provincie Zuid-Holland. Het Barendrechtse levend landbouwmuseum De Kleine Duiker en de gemeente Barendrecht hebben de handen ineen geslagen om ervoor te zorgen dat dit idee daadwerkelijk uitgewerkt wordt in de Zuid- polder.

Inrichting Zuidpolder
De aanplant van deze bomen maakt onderdeel uit van de eerste fase van de inrichting van de Zuidpolder. Deze eerste fase bestaat uit 75 ha. die ingericht moet zijn voor 2010. In 2007 zijn bijvoorbeeld tijdens de Boomfeestdag ook bomen geplant in de Zuidpolder. Het is uiteindelijk de bedoeling dat er in dit groengebied overal stukken bos komen.

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht