Gemeente Delfzijl

Delfzijl doet mee aan De Staat van de Gemeente

28-3-2008 - De gemeente Delfzijl doet dit voorjaar mee aan De Staat van de Gemeente. Dit is een onderzoek dat op initiatief van de Verenging van Gemeentesecretarissen in 2004 is opgezet door Deloitte, BMC en PON. Inmiddels doen daar al meer dan 160 gemeenten aan mee en daar komen elk jaar nieuwe gemeenten bij.


Doel van het onderzoek is het verzamelen van allerlei informatie en getallen over onder andere de dienstverlening van gemeente op een zodanige manier dat Delfzijl zich kan vergelijken met andere gemeenten. En omgekeerd.

Uitgangspunt van De Staat van de Gemeente is de beleving bij burgers. Hiervoor worden zes zogenaamde burgerrollen onderscheiden. De burger als kiezer, klant, partner, wijk- en/of dorpsbewoners en de burger als belastingbetaler.

Het onderzoek bestaat uit drie delen. Een vragenlijst die aan een selectie van de inwoners wordt opgestuurd. Een vragenlijst die aan de balie wordt afgegeven en een vragenlijst die de ambtelijke organisatie gaat beantwoorden. Het gaat dus om drie verschillende soorten enquêtes die via een bepaalde systematiek vertaald worden in rapportcijfers per burgerrol. Het onderzoek loopt vanaf vandaag tot 25 april. Daarna worden de antwoorden verwerkt. De uitslag van het onderzoek wordt in september bekend gemaakt.

Klik hier voor meer informatie. Zie het origineel