Productschap Diervoeder

28/03/2008

Bestuursvergadering van het Productschap Diervoeder

De volgende onderwerpen zijn woensdag 26 maart j.l. besproken in de openbare bestuursvergadering van het Productschap Diervoeder (PDV):

Wetswijziging milieubeheer
Het PDV heeft zich de afgelopen jaren sterk gemaakt om de overlapping in de regeling van afvalstoffen voor agrarische stoffen met als bestemming diervoeders op te heffen.
Met de verwachte aanname van het wetsvoorstel ter wijziging van de wet milieubeheer, welke nu naar de Tweede Kamer is gestuurd, zullen bedrijven indien ze voldoen aan de Kaderwet diervoeders, vrijgesteld worden van verplichtingen volgens de milieuwetgeving. Dit betekent voor veel bedrijven minder rompslomp.

Bedrijven uit de sector betrokken bij onderzoek van het PDV Bij de evaluatie van de lopende projecten Kwaliteitsdienst Landbouwkundige Laboratoria, Veterinaire exportbelemmeringen en het project Uniformering en standaardisering analysemethoden zijn meerdere bedrijven uit de diervoedersector geraadpleegd. Zij hebben hierdoor grote invloed gekregen op de resultaten van deze evaluaties. De betrokkenheid van het bedrijfsleven heeft tot een synergetische samenspraak met het PDV geleid en zal om die reden in de toekomst vaker worden gezocht. Deze werkwijze toont aan dat het PDV ook in het contact met bedrijven handelt in de geest van de Code Goed Bestuur.

PDV is een transparante organisatie
Om dit ook in beleid tot uitdrukking te brengen is er nu een integriteitcode en een klokkenluidersregeling vastgesteld.

Heffingsnota's worden samengevoegd
Er is een voorstel aangenomen om de heffingnota's voor bedrijven die zowel `klant' zijn van het productschap Akkerbouw als van het PDV zo veel mogelijk samen te voegen. Voor bedrijven betekent dit een vereenvoudiging van de administratie.