Gemeente Winschoten


Starthandeling pilot-project drainage Beverhof

Donderdag 27 maart heeft wethouder H. Jansema van de gemeente Winschoten de starthandeling verricht voor drainage aan de Beverhof. Er wordt een drainageleiding achter 14 woningen aan de Beverhof gelegd. Het betreft een pilot-project in het kader van de wateroverlast in de Parkwijk. Door het opstarten van verschillende projecten wil de gemeente de wateroverlast in deze wijk verminderen.

De gemeente heeft bewoners en omwonenden van de Beverhof en betrokken relaties uitgenodigd voor de starthandeling van dit project. In totaal 12 belangstellenden verzamelden zich donderdag 27 maart in de kinderboerderij in het Stadspark van Winschoten. Daar werd door de wethouder een toelichting gegeven op het project en werd tevens kort stilgestaan bij mogelijke andere maatregelen om de wateroverlast tegen te gaan. Met het weggraven van grond op de plek waar de drainage aangelegd gaat worden gaf wethouder Jansema het startsein voor het pilot-project.

In reactie op de vraag van een bewoner over het aansluiten van de tuinen op deze drainage, is ter plaatse afgesproken dat de 14 tuinen indien gewenst kunnen aansluiten op deze drainage.