Bont voor Dieren



--- PERSUITNODIGING ---

Zeehondenjacht vandaag van start

Waarnemer van Bont voor Dieren in Canada

Amsterdam / Charlottetown, 28 maart 2008 - Vandaag gaat in oost-Canada de zeehondenjacht van start. Bont voor Dieren is als waarnemer aanwezig bij het begin van deze jacht. Directeur Claudia Linssen is gisteren in Canada aangekomen om vandaar uit verslag te doen van deze grootste doding van zeezoogdieren ter wereld. De Canadese overheid heeft dit jaar het aantal dieren dat gedood mag worden met 5.000 verhoogd tot 275.000.

Claudia Linssen: 'Het is een akelig vooruitzicht om getuige te zijn van de zeehondenjacht. Toch vindt Bont voor Dieren het erg belangrijk om er als waarnemer bij te zijn. De treurigmakende beelden van de jacht en de getuigenisverklaringen gaan immers de hele wereld over. En dat zijn belangrijke middelen om uiteindelijk tot een verbod op de jacht te komen. In Nederland is gelukkig de invoer van het bont van klapmutsen en zadelrobben sinds verleden jaar verboden. Mede door deze getuigenisverklaringen.'

De Canadese regering is overigens niet gelukkig met de waarnemers. Zo treuzelt de overheid ontzettend met het uitgeven van de vergunningen voor de waarnemers.

Op www.bontvoordieren.nl is vanaf vanmiddag een weblog van Claudia Linssen te lezen over de ontwikkelingen in Canada.


----------