Paul van Vliet zingt 'zijn mooiste liedjes' op MAX

21/02/2008 18:33

SWGN

PERSBERICHT
21 februari2008

Paul van Vliet zingt 'zijn mooiste liedjes' op MAX

'Meisjes van 13', 'Veilig Achterop' en vele anderen

Paul van Vliet - geliefd om zijn stijl en manier van theater maken, de herkenbaarheid van zijn teksten en de unieke mix van humor, muziek en persoonlijke liedjes. MAX zal op 28 maart om 17.35 uur het eerste deel van een serie van twee afleveringen getiteld 'Zijn Mooiste Liedjes' uitzenden.

Van Vliet, een van Nederlands grootste cabaretiers en entertainer in hart in nieren draait al meer dan veertig jaar mee aan de top. In zijn onemanshows was veel aandacht voor geluidstechniek, belichting en muziek. Stond hij de eerste jaren vooral bekend om zijn types als Majoor Kees ('Vragen geen vragen'), later werd het accent verschoven naar het persoonlijk engagement van zijn liedjes. Zijn shows behoorden vrijwel altijd tot de drukst bezochte voorstellingen in ons land.

In 1994/1995 speelde hij de rol van Professor Higgins in de Nederlandse Versie van My Fair Lady.

'Zijn Mooiste Liedjes' bestaat onder meer uit zijn meest bekendste liedjes, zoals Ik Ben Zo Vaak Opnieuw Begonnen, Den Haag Met Je Lege Paleizen, Meisjes Van 13 (30), Veilig Achterop Bij Vader Op de Fiets, Bovenop de Boulevard en vele anderen.

In 2002 stopte Van Vliet met de grote shows en richtte zich volledig op zijn werk als ambassadeur van Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties. Voor deze organisatie treedt hij op met een greep uit zijn vroegere voorstellingen aangevuld met nieuw materiaal.

Omroep MAX
TV Special Paul van Vliet - Zijn Mooiste Liedjes
28 maart 2008
17.35 uur op Nederland 2