Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Vijfde Nationale Sportweek van start

Nationale Sportweek in 2009 in voor- én najaar

AMSTERDAM - "In 2009 wordt niet één, maar worden twee Nationale Sportweken georganiseerd. Nederland zal dan zowel in het voor- als in het najaar een week in het teken staan van sport." Dat zei sportweekvoorzitter Marcel Sturkenboom tijdens de opening van de Nationale Sportweek 2008 in Sporthallen Zuid in Amsterdam.

Volgens Sturkenboom hebben het succes van de Nationale Sportweek en de steun die er is van het ministerie van VWS en van de Partners in Sport van NOC*NSF ertoe geleid dat er niet alleen twee maal een sportweek komt in 2009, maar dat ook wordt gesproken over het organiseren van een nationale sportdag in het onderwijs, te beginnen in het basisonderwijs.

Naast Sturkenboom sprak ook NOC*NSF-voorzitter Erica Terpstra de aanwezigen in Sporthallen Zuid toe. Zij was met name trots op het aantal activiteiten dat dit jaar in de sportweek plaatsvindt: ruim 2300 evenementen zijn via de site www.nationalesportweek.nl aangemeld. Dat betekent dat ruim 400.000 mensen deze week, die loopt van 28 maart tot en met 5 april, op een of andere manier in beweging zijn. Dat kan zijn tijdens de open golfdag op 5 april, tijdens de Opstepdag op 29 maart of in een van de zwembaden die op 2 april hun deuren openen. Alle activiteiten zijn terug te vinden op www.nationalesportweek.nl.

Na het officiële deel volgde de presentatie van de sportweekambassadeurs. Ook deze vijfde sportweek wordt weer ondersteund door een aantal BN-ers: Hans Dijkstal, Jochem van Gelder, Hella van der Wijst, Yvonne van Gennip, Frits Wester, Edward van Cuilenborg, Winston Post, Elsemieke Havenga en Joris Putman. Zij hebben ieder een bepaalde Dag van geadopteerd en zullen die dag op de hoofdlocatie verschijnen. Op de site van de sportweek staat het overzicht van Dagen van en de daaraan gekoppelde ambassadeurs.

Als afsluiting werd het sportvuur ontstoken. De fakkel werd de sporthal binnengebracht door rolstoelbasketballer Mustafa Jebari en de Amsterdamse hoofdcommissaris Bernard Welten en werd in ontvangst genomen en 'aangestoken' door Erica Terpstra en Hans de Goeij, directeur-generaal bij het Ministerie van VWS. Het vuur reist nu het land door en zal nu op iedere hoofdlocatie in de sportweek aanwezig zijn.

De Nationale Sportweek is vijf jaar geleden gestart met één doel: sportaanbod zo laagdrempelig mogelijk te presenteren bij zoveel mogelijk Nederlanders. Door op zoek te gaan naar de sport die het best past, wordt de kans op blijvend sportplezier (het liefst een leven lang!) vergroot. Belangrijk is dat sportverenigingen er steeds beter in slagen met aanbod op maat leden aan zich te binden. Voor elke leeftijdsgroep is bij de vereniging in de buurt iets te beleven, het doelgroepgerichte aanbod op specifieke tijden wordt steeds ruimer.

Einde persbericht



Ingezonden persbericht