Ingezonden persbericht


Persbericht

Vrijdag 28 maart t/m zondag 30 maart 2008

Kunst3Daagse

Beleef de SMAAK van kunst tijdens de Kunst3Daagse 2008!

Van vrijdag 28 maart t/m zondag 30 maart 2008 vindt de Nationale Kunst3Daagse 2008 plaats. Galeries en kunstuitleencentra in heel Nederland houden open huis, organiseren speciale activiteiten en exposities, lezingen, rondleidingen met kunstenaars en workshops rond het thema SMAAK.

Zo zijn er bij Pulchri Studio in Den Haag chique gedekte tafels te zien met installaties over eten, komisch eetgerei, buitensporig servies en andere (on)smakelijke kunstvoorwerpen; vindt er bij SBK Amstelveen een kunstveiling plaats met origineel werk, grafiek, sculpturen en sieraden en lenen nieuwe leden bij CBK Concordia in Enschede de eerste drie maanden gratis. Bovendien krijgen zij het boek 'Kunst, kopen' van Véronique Baar cadeau.

Het boekje 'Kunst? Kopen!' van Véronique Baar speelt een belangrijke rol tijdens de Kunst3Daagse 2008. In het boek wordt alle basisinformatie gegeven over het kopen van kunst. Waar wordt hedendaagse kunst gemaakt, getoond en verkocht? Hoe worden prijzen bepaald? Wat zijn de kenmerken van de verschillende technieken? Bezoekers die een deelnemende kunstuitleen of galerie tijdens de Kunst3Daagse bezoeken, kunnen het boek voordelig aanschaffen.

"Veel mensen denken dat je een kunstkenner moet zijn om bij een galerie of kunstuitleen naar binnen te gaan. Met de Kunst3Daagse willen de galeries en kunstuitlenen laten zien dat je zeer welkom bent om je te laten informeren over beeldende kunst, of om je te laten inspireren en te verrassen. Want er is nog zoveel goede en mooie kunst niet ontdekt. Juist de professionele galeries en kunstuitlenen zijn ervoor om het publiek met kunst in aanraking te brengen. Dat doen ze met veel kennis van zaken. Je kunt er recent werk van Nederlandse en internationale kunstenaars zien en zij kunnen daar meer over vertellen." Aldus Michiel van der Kaaij, directeur Stichting Artes, organisator van de Kunst3Daagse. Stichting Artes organiseert jaarlijks de Kunst3Daagse.

De Kunst3Daagse heeft tot doel het bezoek aan galeries en kunstuitlenen te stimuleren en de afname van hedendaagse beeldende kunst door het Nederlandse publiek te stimuleren. Tijdens de Kunst3Daagse worden 50.000 bezoekers verwacht. De programma's van alle deelnemende kunstuitlenen en galeries zijn te vinden op www.kunst3daagse.nl

Einde persbericht



Ingezonden persbericht